Italıa Jazz Lıve: Alessandro Lanzonı İn Dıversıons - Son Dakika
Kültür Sanat

Italıa Jazz Lıve: Alessandro Lanzonı İn Dıversıons

Italıa Jazz Lıve: Alessandro Lanzonı İn Dıversıons

ITALIA JAZZ LIVE Suono Italiano 2016 - Jazz session kapsamındaDiversionsAlessandro LanzoniPiyanoMusica Jazz dergisince en nitelikli gazeteciler tarafından yılın en yetenekkli sanatçısı seçilerek "Top Jazz 2013" ödülüne layık görülen Alessandro Lanzoni italyan caz müziğinin en büyükleri arasında yer almaktadır.

13.10.2016 11:05

ITALIA JAZZ LIVE Suono Italiano 2016 - Jazz session kapsamında

Diversions

Alessandro Lanzoni

Piyano

Musica Jazz dergisince en nitelikli gazeteciler tarafından yılın en yetenekkli sanatçısı seçilerek "Top Jazz 2013" ödülüne layık görülen Alessandro Lanzoni italyan caz müziğinin en büyükleri arasında yer almaktadır. Ira Gitler BM Sarayında Jazzimprov. NY piyano solo da kendisini dinledikten sonra kendisini " Artık genç bir müzisyen olarak nitelendirilemez kendisi zaten muhteşem ve daha da muhteşem olma yolunda" 2014 senesinde her sene yeteneği ve kapasitesi nedeniyle genç sanatçılara verilen 13. "Memorial Tullio Besa" ödülünün sahibi 2015 de ise ilk kez verilen "Renato Sellani Ödülü"nün sahibi oldu.

Özgeçmişine ait bir kaç söz: Floransa Konservatuarında eğitim alıp Berklee di Boston, Umbria Caz ve SienaCaz'ın yaz kurslarında uzmanlaştı . Geçen sene Kompozisyon ve Caz aranjmanında diplomasını aldı. İtalya'nın en önemli festivallerinde yer aldı. Enrico Rava, Kurt Rosenwinkel, Lee Konitz, Aldo Romano, Roberto Gatto, Renato Sellani, Nick Myers gibi önemli müzisyenlerin yanında sahne aldı. Yurt dışında ise Almanya, Avusturya, İsrail, ABD'de gösteri yapma imkanı buldu. Düzenli olarak Roberto Gatto ile çalışır ve onunda Replay e Pure Imagination albümlerini yaptı. Aldo Romano, Michel Benita ve Baptiste Herbin ile"Connection" Cd kaydını yaptı ve en önemli fransız festivalleirnde bir konser serisi verdi.

Geçenlerde yeni albümleri "Dark Flavour" ve "Seldom" Cam Jazz'dan yayınlandı ve eleştirmenlerin övgüsünü kazandı. RAI adına işler yaptı. İtalyan Il Corriere, La Repubblica, Amerikan Jazz Times, Fransız Jazz Hot ve Alman Neuen Musik Zeitung dergileri kendisinden bahsettiler. Aylık "Jazz Magazine" dergisi ise kendisini kapakta yer verip uzun bir röportaj yaptı

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Italıa Jazz Lıve: Alessandro Lanzonı İn Dıversıons - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement