Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir?

Yeni İmajıyla Şabaniye\'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir?

Güzel oyuncu Bergüzar Korel, dikkat çeken yeni imajıyla Kemal Sunal'ın unutulmaz karakteri Şabaniye'ye benzetildi! Korel, gazetecilerden gelen soruya gülerek cevap verdi. Peki güzel oyuncu Bergüzar Korel kimdir, oyunculuk sektörüne nasıl adım attı?

21.12.2018 17:18

Son olarak "Vatanım Sensin" dizisiyle ekranlara gelen güzel oyuncu Bergüzar Korel'in yeni imajı hayranlarını ikiye böldü. Korel'in son hali hayranları tarafından sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu. Hayranları Korel'in yeni imajını Kemal Sunal'ın ölümsüz karakteri 'Şabaniye'ye benzetti. Peki güzel oyuncu Bergüzar Korel kimdir, oyunculuk sektörüne nasıl adım attı?

"KADINA ŞİDDETİN EN BÜYÜĞÜ KADINDAN"

Korel sosyal medya hesabından böyle veryansın etti: "Bu arada daha da yazık olan bu haberi yapan programın haber müdürünün ve ekran yüzlerinin de kadın olması… Kadına şiddetin en büyüğü kadından. Oynadığımız karakterler ve yaptığımız işler tabi ki siz seyircilerin huzurunda eleştirilebilir, ama bırakın da nasıl görüneceğimiz konusunda kendinize bu kadar söz hakkı tanımayın. Hepinize ezberletilmiş güzellik dayatmalarınız sizin olsun. Bakın sabahları uykudan uyandığımda da böyle görünüyorum. Saçlarımı, kaşımı, gözümü, kısacası kendimi çok seviyorum. Bu arada sizin küçük düşürmek için benzetme yaptığınız 'Şabaniye' filminin yönetmeni Kartal Tibet, senaristi İhsan Yüce, Kartal Tibet ve bu karaktere hayat veren ise ustam Kemal Sunal'dır. Verilen değer ise ortadadır. Ne yazık…"

Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir?

BERGÜZAR KOREL KİMDİR?

Tam adıyla Bergüzar Gökçe Korel, 27 Ağustos 1982'de İstanbul'da dünyaya geldi. Türk sinemasının ünlü oyuncuları Tanju Korel ve Hülya Darcan'ın kızı olan Korel, çocukluğunu Ulus, Ankara'da geçirdi. Bergüzar Korel, ilk öğrenimine Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda başladı. Orta Öğrenimine ise Yıldız Koleji'nde devam etti. Üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan ünlü oyuncu, profesyonel kulüplerde voleybol oynadı. Oyunculuk hayatına okul yıllarında adım atan Korel, pek çok oyun ve kısa filmde yer aldı. Dizi sektörüne girişi, 1998'de yayın hayatına başlayan "Kırık Hayatlar" dizisiyle oldu.

KURTLAR VADİSİ: IRAK İLE SİNEMAYA ADIM ATTI

2006'da " Kurtlar Vadisi: Irak" filminde "Leyla" karakterini canlandıran Bergüzar Korel, bu filmde daha önce bilmediği bir dil olan Arapça'yı kısa sürede öğrenerek konuştu. Gişe rekorları kıran bu filmle Korel, dizi sektöründe olduğu kadar sinemada da başarılı olduğunu gösterdi. Aynı sene "Zeytin Dalı" dizisiyle tekrar dizi sektörüne döndü. Çeşitli reklam filmlerinde de rol alan güzel oyuncu, asıl şöhretini 2006'da yayın hayatına başlayan "Binbir Gece" adlı yapımla yakaladı. Bu diziyle Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan güzel oyuncu, aynı dizide yer alan rol arkadaşı Halit Ergenç ile 2009 yılında evlendi.

Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir?

SOKAK TİYATROLARI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan oyuncu, Yapı Kredi ve TEGV'in birlikte yürüttüğü "Okuyorum Oynuyorum" projesiyle Sokak Tiyatroları projesini hayata geçirdi ve çocukkara oyuncu koçluğu yaptı. Voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi spor dallarında eğitim alan başarılı oyuncu, dans ve piyano eğitimi de aldı. Star TV'de yayınlanan " Çocuktan Al Haberi" adlı programın sunuculuğunu da yapan Korel, 2009' " Aşk Geliyorum Demez" filminde Tolgahan Sayışman ile baş rolü paylaştı. 2010'da ATV'de yayınlanmaya başlayan "Bitmeyen Şarkı"adlı dizide Bülent İnal ile baş rol olarak yer aldı. Aynı yıl "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı. Korel, 2012'de "Karadayı" dizisiyle ekranlara sağlam bir dönüş yaptı.

Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir?

48.ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ JÜRİSİ

Bergüzar Korel, " Ve Kadın Dünyaya Dokundu" temasıyla işlenen 48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri koltuğuna oturdu. Korel, son olarak 2016'da Kanal D'de yayınlanmaya başlayan "Vatanım Sensin" adlı dizide eşi Halit Ergenç'le baş rolü paylaştı. Çiftin Ali isimli bir çocukları var.

Son Dakika Magazin Yeni İmajıyla Şabaniye'ye Benzetilen Bergüzar Korel Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement