Dünyanın Etrafımda Döndüğünü Sanıyordum - Son Dakika
Magazin

Dünyanın Etrafımda Döndüğünü Sanıyordum

Dünyanın Etrafımda Döndüğünü Sanıyordum

Müzik Kariyerinde 20'nci Yılını Kutlamaya Hazırlanan Burak Kut, Özeleştiri Yaptı.

18.10.2013 06:03

'Benimle Oynama' isimli ilk albümünü 1994 yılında çıkaran Burak Kut, aradan geçen 19 yılda büyük bir değişim geçirdiğini ve olgunlaştığını söylüyor. Dört yıldır albüm yapmayan ünlü şarkıcı, şimdi Pasaj Müzik'ten çıkan 'Sevginin Her Hali' isimli dört şarkılık maksi single'ıyla hayranlarıyla buluşuyor. Sıcak bir söyleşi gerçekleştirdiğimiz ünlü şarkıcı; müzik kariyerini, hayallerini ve yeni albümünü GÜNAYDIN'a anlattı.

Yeni bir albüm yaptınız. Özlediniz mi bu tempoyu?

Durduğun zaman, yoğun tempoyu arıyorsun. Çok kasmasam da, 'Bir şeyler yapmalıyım' kaygısı hep var.

İLK 10 YILI ANLAMADIM

20 yıllık kariyerinizi nasıl değerlendirirsiniz?

Kötü değil; hayatın bana kattıkları anlamında olumlu geçti. Gelgitleri, çalkantıları olan bir hayattı. Kariyerimin başındaki ilk 10 yılın nasıl geçtiğini zaten anlamadım.

Şarkıcı olmaya nasıl karar verdiniz peki?

Ben çok para kazanırım, şöhret olurum diye yola çıkmadım. Yırtmak için bir çabam yoktu. Sahneye çıktığım dönemde Hakan Peker'le tanıştım. Elimden ilk tutan, bendeki ışığı keşfeden Hakan Peker'dir. Hayran kitlem oluşmaya başlayınca, albüm yapalım dedik.

Bu başarının devamını getirebildiğinizi düşünüyor musunuz?

Kariyerimin belki de en yüksek noktasında askere gittim. Erteleyebilecekken, kimseye kötü örnek olmamak için vatani görevimi yaptım. O dönem askere gitmeyen popçular için gaddarca yorumlar yapılıyordu, sanırım sadece ben üstüme alındım! O süreç, müzikal kariyerimi durdurdu. İnişli çıkışlı bir kariyerim var ama pişmanlıklarım yok. Başarılı olmanın yolu hata yapmaktan geçer.

Ne gibi hatalardı onlar?

Müzikal konularda inat ettiğim olmuştur. Ticari kaygı gütmeden kendi bildiğim yolda gittim. 'Eller havaya' şarkılar yapmak istemedim. Müzikal alt yapımın çeşitliliğini göstermek için farklı tarzlarda müziği yorumlayabileceğimi ispat etme yoluna gittim.

Bu yolu seçmeseydiniz, bir dünya starı olabilir miydiniz sizce? Ne olurdu bilmiyorum ama mutlu olmazdım. Memnun olmadığım şeyi yapsaydım, bugün 'Yaşandı Bitti' şarkısı ve klibi, kült şarkılardan biri olmayacaktı. O kararın sonucunu 19 yıl sonra görsek de, beni mutlu ediyor.

ONLAR OTOBAN, BEN SAHİL YOLU

#Sayfa#

Kariyerinizin ilk yıllarında Tarkan, Mustafa Sandal ve Kenan Doğulu gibi isimlerle kıyaslanıyordunuz. Şu an onların aldığı yola baktığınız zaman ne hissediyorsunuz?

Buruk gülümsemelerim oluyor onlara bakınca. O dönem çıkan şarkıcılarla birlikte yeni bir dönem açtığımız bir gerçek. Onlara bakınca, en az yol kat etmiş görünen benim. Ben otobandan gitmek yerine, sahil yolunu tercih ettim. O yol nereye çıkar, onu kimse bilmiyor. O arkadaşlarım kariyerlerini daha iyi yönetmişler ve sonuçlarını almışlardır. Ben kariyerime arkamı döndüm tamamen.

ŞİMDİ BAŞKA ZİRVELER ARIYORUM

Hayranlarınızı hayal kırıklığına uğrattığınızı düşünüyor musunuz?

Düşünmüyorum; 'Abi biz Burak Kut'çuyduk, niye çektin kendini? Bizi mahcup ettin' gibi yorumlar okuyorum ara sıra. Demek ki böyle bir etki bırakmışım. Ben bir zirve yakaladım, şimdi başka zirveler arıyorum.

Kariyerinizi iyi yönetemediğinizi söylediniz, peki para yönetimini iyi yapabildiniz mi?

Hayır... Başarı eşittir para mı? Bence değil. Paraya önem veren biri değilim.

20 yılda sadece yedi albümünüzün olmasını neye bağlıyorsunuz?

Üretim tembelliği oldu, ayaklarım geri geri gitti. Daha fazla üretebilmeyi isterdim. Çok fazla CD yapmadığım için yerimde saydığım düşünülebilir ama müzikal anlamda yerimde saydığımı düşünmüyorum.

'Sevginin Her Hali', nasıl bir albüm oldu?

'Sevginin Her Hali'; 'Kalbim Boş' adlı şarkıda geçen sözlerden biri. Sevginin gerçekten birçok hali var. Bu albümde de dört hali var. Albümde iki ayrılık şarkısı var. 'Be Deli', nefretle biten bir ilişkinin şarkısı. 'Kalbim Boş' ise ayrılık sürecini anlatıyor. 'Ver Allah' da, bir an önce sevgilisinin olmasını isteyen bir adamın şarkısı.

Siz özel hayatınızda hiç 'Gerçek aşkı bulabilecek miyim?' diye düşündünüz mü?

Tabii ki... Hayatımın aşkını bulmam zor oldu. "Hep böyle mi gidecek? Neden olmuyor?" diye sorduğum, bunaldığım dönemler oldu. O, yaşla alakalı bir sendrom. 30'larından sonra her erkeğin düşündüğü bir şeydir bu.

Albümde neden dört şarkıya yer verdiniz? Dört yıl aradan sonra, daha fazla şarkı koyabilir miydiniz acaba?

Evet, koyabilirdim ama 10 şarkıyla uğraşmaktansa dört şarkıya yoğunlaşmayı tercih ettim. Böylece şarkıların ıskalanma olasılığı düşük oluyor. Çok şarkı koyunca yerini bulmuyor bence. Bu, daha iyi bir formül gibi geldi bana. Var olan şarkılarımı tasarladıkça, bu şekilde paylaşmayı düşünüyorum.

#Sayfa#

DERİN BİR YOLDAYIM KUR'AN OKUYORUM

Gelecekle ilgili hayalleriniz neler?

Daha sınırsız hayallerim var artık. Şimdiki hayalim; yaptığım şarkıların beğenilmesi ve daha üretken olmak. Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi uzun soluklu, kalıcı bir şarkıcı olmayı hedefliyorum. 'Vay Burak baba!' diyecekleri günleri görmeyi arzuluyorum.

Şu an nasıl bir hayatınız var?

Allah'a şükür, her şeyi deneyimlemenin verdiği olgunluk ve baba olmanın getirdiği sorumlulukla, önceliklerimin değiştiği bir hayat yaşıyorum. Sonuçta farklı şeyler arıyor insan. Derinlikli bir yolculuğa girdim. 'Popçu ama boş insan' demelerini istemem. Kendimi geliştiriyorum. Manevi değerlere daha fazla önem veriyorum. Kur'an okuyorum mesela...

ESKİDEN BANA HAYRAN OLANLAR ŞİMDİ ANNE

Büyük bir şöhret yakaladınız. O dönemde neler yaşadınız?

Maddi-manevi anlamda doyuma ulaştım. Şöhret olmanın zorluklarını fazlasıyla yaşadım. Şöhretin büyüsüne kapıldığım anlar oldu. Dünyanın kendi etrafımda döndüğünü sanıyordum. Hayranlarımla uç şeyler de yaşadım. Evlenme teklifleri, bunların yanında masum kalır.

Ahlaksız teklifler mi aldınız?

Öyle de oldu... Evlerinden kaçıp bana gelenler oldu. Karakolluk mevzular yaşadık. O zamanlar cep telefonu yoktu; benim ev telefonum kilitleniyordu.

O dönemin Justin Bieber'ı gibi bir hayatınız varmış.

Evet; internette de öyle yorumlar okuyorum. "Çıktığı dönemde Twitter olsaydı, Justin'den fazla takipçisi olurdu" diyenler var. Biz çuvallar dolusu mektupla uğraştık. O mektuplar için oda ayrıldığını biliyorum. Keşke hepsine cevap verebilseydim.

Hala genç kızların sevgilisi olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Pek fazla düşünmüyorum açıkçası. O yıllarda bana hayran olanlar, şimdi anne oldu. İkinci jenerasyonu yakaladığımı düşünüyorum. O dönem kime müzik yaptığımı göremiyordum; fanusun içinde yaşıyordum. Şimdi her yaştan dinleyicim olduğunu biliyorum. İyi bir algı yaratmışım.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Dünyanın Etrafımda Döndüğünü Sanıyordum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement