Erkam: "En Büyük Hayalim Polis Olmaktı" - Son Dakika
Magazin

Erkam: "En Büyük Hayalim Polis Olmaktı"

Erkam: "En Büyük Hayalim Polis Olmaktı"

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği Bahar Şenlikleri kapsamında vereceği konser öncesi öğrencilerle söyleşi yapan, O Ses Türkiye yarışmasıyla ünlenen Erkam Aydar, geçmişteki en büyük hayalinin polis olmak olduğunu ifade...

07.05.2013 17:12

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği Bahar Şenlikleri kapsamında vereceği konser öncesi öğrencilerle söyleşi yapan, O Ses Türkiye yarışmasıyla ünlenen Erkam Aydar, geçmişteki en büyük hayalinin polis olmak olduğunu ifade etti.

O Ses Türkiye yarışmasıyla tanınan Erkam Aydar, 7-8 Mayıs tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri'nde vereceği konser öncesi öğrencilerle bir araya geldi. Soru cevap şeklinde geçen söyleşi sırasında Erkam Aydar, O Ses Türkiye yarışmasından sonra bir okulda öğrencilerle arasında geçen anılarını anlattı.

"KENDİNİ GELİŞTİRMEYEN KADIN HER ZAMAN İKİNCİ PLANDA OLACAK"

Öğrencilere kendi ayakları üzerinde durmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Erkam, "Eğer kız çocukları ekonomik özgürlüğünüzü elinize almazsa, eğer okumazsa, bir üniversite mezunu olup kendini geliştirmezse akıbeti kötü olur. Naçizane bunları ben asla akıl vermek adına söylemiyorum. Amacım sadece faydalı olmak. Diyorum ki kızlara, eğer siz üniversite mezunu olmazsanız bir dil iki dil bilmezseniz yarın öbür gün evlendiğinizde, üzülebilecek noktalar yaşadığınız zaman vallahi ses çıkaramayacaksınız. Ben bunu defalarca gördüm Doğu'da. Her zaman ikinci planda olacaksınız" dedi.

"HAYALİM POLİS OLMAKTI"

Geçmişte ailesine çok kızdığını ifade eden Erkam, "Ben çok polis olmak istiyordum. Anne yüreği işte 'sen yapamazsın, edemezsin ben çok üzülürüm, gecesi var gündüzü yok' dedi. Ama ben polis teşkilatına hayran bir insanım. Kalbim kırıldı üniversiteye gireceğim ders çalışmadım küsmüşüm aileme, öyle cezalandırıyorum onları" diye konuştu.

Bir öğrencinin "Şarkıcılık mı yoksa sinemayı mı tercih ederdiniz?" sorusu üzerine Erkam, "Sinemayı tercih ederdim. Bir bir padişahın hayatını oymayı isterdim. İnşallah bana da bir gün nasip olur" dedi.

Sorula başka bir soru üzerine gerçek sanatçının Neşet Ertaş olduğunu da ifade eden Erkam, ideolünün ise babası olduğunu söyledi. Babasının bir gün kendisine '10 yıl sonra biri sana ideolün kim diye sorduklarında babam diyeceksin ve gurur duyacaksın' dediğini anlatan Erkam, tarihin tekerrür ettiğini vurguladı.

"TWİTTER'DEKİ TAKİPÇİLERİM GERÇEK"

O Ses Türkiye yarışmasıyla vizyonunun değiştirdiğini de dile getiren Erkam, "Yarışmadan önce ben Twitter'da hükümetle ilgili eleştiri yazdığım zaman hiç kimsenin dikkatini çekmezdi. Yarışmadan sonra düşüncemi yazdığım zaman bu tepki alıyor. Sosyal medyayı aktif kullanıyorum özellikle Twitter'ı ve birkaç ayda ciddi bir takipçi oranına eriştim. Zaman zaman takipçi satın alma özelliği varmış ben bunu yakın zamanda öğrendim. Ama bunlar gerçek değil. Altındaki retweet sayılarından favori sayılarından belli oluyor. Benim sayfam gerçek, sahte olmadığı için yazdıklarıma çok dikkat ediyorum. O Ses Türkiye'nin bana başlıca kattığı nokta bu. Ben her soruya cevap veriyorum. O Ses Türkiye'nin bana kattığı ana madde vizyonum değişti. Attığım adıma dikkat ediyorum" şeklinde konuştu.

"ÖN YARGILARA ÜZÜLÜYORUM"

Yarışmadan sonra komik olaylar yaşadığını da sözlerine ekleyen Erkam, "Bir yerde kahvaltı yapıyorum ya da arabadan indiğim zaman bir bakıyorum çat çat fotoğrafını çekip selam vermeden gidiyorlar. Cem Yılmaz bunlara değinmişti ben abartıyor mu diye düşünmüştüm? Bir de üzüldüğüm noktalar var ön yargılar. Cem Yılmaz bunlara da değindi ama çok acı bir örnek 'artistine artistlik yapma diye bir kitle var'. Ben okulda yürüyorum, beni tanımayan bir adam 'bak bak meşhur olunca yürüyüşü değişmiş' diyor. Ben üç sene önce nasıl yürüyorsam yine aynı şekilde yürüyorum" ifadelerini kullandı.

Sohbet sırasında okuduğu şiirlerle büyük alkış toplayan Erkam, herkesi yarın yapılacak konsere davet etti.

Erkam Aydar'ın söyleşi sırasında kendisini izleyen sevgilisinin de sık sık fotoğraf çekmesi dikkatlerden kaçmadı. Erkam Aydar, söyleşi sonrası sevgilisiyle birlikte üniversiteden ayrıldı. Erkam Aydar, yarın saat 18.00'de KTO Karatay Üniversitesi'nde konser verecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Erkam: 'En Büyük Hayalim Polis Olmaktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement