Rüşvet suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ABD'li senatör Bob Menendez kefaletle serbest bırakıldı - Son Dakika
Politika

Rüşvet suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ABD'li senatör Bob Menendez kefaletle serbest bırakıldı

ABD'de rüşvet almakla suçlanan ve Türkiye düşmanlığıyla bilinen Senatör Bob Menendez, hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Menendez, 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

26.09.2023 19:40  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı ile bilinen Senatör Bob Menendez, hakkındaki rüşvet suçlamaları nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden Menendez, 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Menendez'in pasaportuna el konulurken, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

100 BİN DOLAR KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

ABD'de rüşvet almakla suçlanan ve Kongre'de Türkiye karşıtlığı tutumlarıyla bilinen New Jersey Senatörü Bob Menendez'in yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Menendez hakkındaki rüşvet suçlamalarını reddetti. Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest kalırken, pasaportuna el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

BEYAZ SARAY: İDDİALAR CİDDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre önceki gün düzenlenen basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden'in, Menendez hakkındaki iddiaları "ciddi bir mesele" olarak gördüklerini kaydetmişti.

DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİNDEN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI

İddialar nedeniyle 23 Eylül'de Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez dün ilk kez kameraların karşısına çıkarak masum olduğunu savunmuş, iddialarla ilgili sorulara ve Senatodan istifa çağrılarına cevap vermemişti.

EVİNDE ALTIN KÜLÇELER VE YÜZ BİNLERCE DOLAR BULUNMUŞTU

New York Güney Bölge Federal Mahkemesine geçen hafta sunulan 39 sayfalık iddianamede, Menendez ve eşi Nadine Arslanian'a, New Jerseyli iş insanlarıyla girdiği ilişkilerde rüşvete karışma suçlamaları yöneltilmişti. Federal savcılar, bir yıldan fazla süren soruşturma kapsamında, Menendez'in evinde yapılan aramalarda 100 bin dolarlık iki altın külçe ve 480 bin dolarlık gizli nakit para ele geçirdiklerini açıklamıştı. İddianamede ayrıca, Menendez'in senatörlük makamını kullanarak altın ve nakit para dışında usulsüz şekilde ev ipoteği ödemeleri, usulsüz iş tazminatı ve lüks bir araç edinme gibi yolsuzluk işlerine karıştığı aktarılmıştı.

Rüşvet almakla suçlanan ABD'li senatör Bob Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı
Bob Menendez

MISIR'LA YAKIN İLİŞKİLERİ ELEŞTİRİLİYORDU

Menendez, özellikle Kongre'de yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır'a yapılan resmi yardımlar ile Mısır kökenli işadamları ve firmalarla girdiği ilişkiler nedeniyle eleştirilere neden olmuştu.

İKİ AYRI SUÇ İDDİASIYLA YARGILANAN İLK SENATÖR

Son iddianame ile New Jersey'nin Demokrat Senatörü Menendez'e 10 yıl içinde ikinci kez yolsuzlukla ilgili suçlama yöneltilmiş oldu. Senato Tarih Ofisi'ne göre, 69 yaşındaki Menendez, ABD tarihinde iki ayrı suç iddiasıyla suçlanan ilk senatör olarak kayıtlara geçti.

TÜRKİYE KARŞITLIĞI İLE BİLİNİYOR

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığı ile biliniyor. Menendez, ABD tarafından Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyor.

"MISIR İSTİHBARATI" ŞÜPHESİ

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), New Jersey Senatörü Bob Menendez'in suçlandığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarına Mısır istihbarat servislerinin karışıp karışmadığını araştırdığı belirtildi. NBC'nin konudan bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, FBI'ın başlattığı karşı istihbarat soruşturmasının, Menendez'e yöneltilen federal yolsuzluk davasına ek olduğu kaydedildi. FBI'ın soruşturmasında Mısır istihbarat servislerinin, eşini kullanarak Menendez'e erişim sağlayıp sağlamadığı, aynı zamanda senatör ve eşine yöneltilen rüşvet iddialarında dahli olup olmadığının incelendiği ifade edildi.

Rüşvet suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ABD\'li senatör Bob Menendez kefaletle serbest bırakıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rüşvet suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ABD'li senatör Bob Menendez kefaletle serbest bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement