"27 Mayıs darbesi" kınandı - Son Dakika
Politika

"27 Mayıs darbesi" kınandı

AK Parti İl Başkanlığınca, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin 62. yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

27.05.2022 21:05  Güncelleme: 21:51

AK Parti İl Başkanlığınca, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin 62. yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Mersin İnsan Hakları Başkanı Cihan Ciğer, parti binasında düzenlediği toplantıda, 27 Mayıs Darbesi'nin milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalara kazındığını söyledi.

Vesayetçi odakların en son 15 Temmuz'da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalıştığını dile getiren Ciğer, milletin darbeler ve darbecilere karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarının bozduğunu ifade etti.

Demokrasiye ve iradeye düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını aktaran Ciğer, şöyle devam etti:

"Millete ve hizmete sevdalı kadrolarla Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz'da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıralarının yaşatılması amacıyla milletin evlatlarının yargılanarak idam edildiği Yassı Ada, ismi değiştirilerek "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olmuş, darbeci, vesayetçi odaklar ise tozlu raflara gömülerek tarih olmuşlardır. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir."

"27 Mayıs darbesi" kınandı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika '27 Mayıs darbesi' kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement