Bafra'da Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenle anıldı - Son Dakika
Politika

Bafra'da Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenle anıldı

Bafra\'da Atatürk\'ün ölüm yıl dönümü törenle anıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında anıldı. Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende saat 09.05'te siren sesi eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması, Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın çelenk sunmasının ardından tören sona erdi.

10.11.2023 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR (İHA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Batman'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indi. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürlüğünce Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi'nde hazırlanan 'Atatürk'ün Hayatı' konulu programla devam etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşmacılar, Atatürk'ün askeri kişiliği ve 10 Kasım'a değindi. Program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği Korosu'nun mini konseri ile son buldu. Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen anma törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, adli yargı temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Siirt'te ise kent meydanında Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05'te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar ve araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunarak, bayraklar göndere çekildi. Anma törenine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen anma programında da Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç'ın Atatürk heykeline çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden programda, öğrenciler şiirler okudu, oratoryo ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Programa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen Atatürk'ü anma programı ise, çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk heykeline Valilik, Garnizon Komutanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Siren çaldığında seyir halindeki araçlar da durarak, vatandaşlar ve görevliler saygı duruşunda bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bafra'da Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenle anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement