Bağımsızların 'Barış Mitingi'nde Olay Çıktı - Son Dakika
Politika

Bağımsızların 'Barış Mitingi'nde Olay Çıktı

Bağımsızların \'Barış Mitingi\'nde Olay Çıktı

Van'da Demokratik Toplum Partisi'nin Desteklediği Bağımsız Milletvekili Adaylarınca Düzenlenen 'Barış Mitingi'nde Çıkan Olaylarda 25 Kişi Gözaltına Alındı.

13.07.2007 19:47

Van'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekili adaylarınca düzenlenen 'Barış Mitingi'nde çıkan olaylarda 25 kişi gözaltına alındı.

Belediye İtfaiye Kavşağı'nda düzenlenen 'Barış Mitingi'ne eski DEP milletvekili Selim Sadak ve DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Sayim Kartal, Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan katıldı. DTP Van İl Başkanı Abdurahman Doğar'ın yaptığı konuşmanın ardından partililere hitap eden eski DEP milletvekili Selim Sadak, AK Parti'nin icraatlarını eleştirdi. Sadak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da emekli generallerin sözcüsü olarak nitelendirdi. Zaman zaman kalabalığa Kürtçe

de hitap eden Sadak, bazı nasihatlarda bulunarak, "Sizden ricam kırgınlık, dargınlık ve kan davalarını kaldırın. İç barışı sağlayın. Kesinlikle kan davalarına kapılmayın" dedi. Vanlı olmayan bağımsız aday Fatma Kurtulan'ın yabancı olmadığını da söyleyen Sadak, "Yabancı olan AK Parti ve CHP adaylarıdır. Çünkü onlar davanıza yabancıdır" diye konuştu.

Sadak, yaptığı konuşmanın ardından Diyarbakır'a gitmek üzere miting alanından ayrıldıktan sonra adaylar seçim otobüsünün üzerine çıkarak partilileri selamlayıp kısa birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların şarkı söylediği esnada polis ekiplerinin 1 kişiyi gözaltına alması üzerine kalabalık tarafından polislere pet şişe ve taş atıdı. Bir polisin hafif şekilde yararlandığı olay, partililer ve polis amirlerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Mitingin ardından kalabalığın dağıldığı sırada bazı kişilerin yasadışı slogan atması üzerine polis ile şahıslar arasında caddede kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacada polis ekipleri, yasadışı slogan attıkları gerekçesiyle 25 kişiyi gözaltına aldı.

(ŞA-AKK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bağımsızların 'Barış Mitingi'nde Olay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement