Bakan Avcı, Eskişehir'de İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı, Eskişehir'de İftar Yemeğine Katıldı

Bakan Avcı, Eskişehir\'de İftar Yemeğine Katıldı

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’e hizmetlerin Türk Dünyası Kültür Vakfı üzerinden gelmeye devam edeceğini söyledi.

13.07.2015 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir'e hizmetlerin Türk Dünyası Kültür Vakfı üzerinden gelmeye devam edeceğini söyledi.

Valilik meydanında düzenlenen iftar yemeğine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, vali yardımcılarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte binlerce kişi aynı anda orucunu açtı. Geçtiğimiz yıl 'Epidermolysis buillosa' hastalığından dolayı Bakan Avcı'dan yardım isteyen Elif Sultan Karabayır da ailesi ile birlikte iftar yemeğine katıldı. Bakan Avcı, Elif'in yanına giderek bir süre sohbet etti.

İftar yemeği sonrasında konuşan Bakan Avcı, Türk Dünyası Kültür Vakfı'nın çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Eskişehir'e Türk Dünyası Kültür Vakfı üzerinden hizmetlerin gelmeye devam edeceğini belirten Avcı, "Türk Dünyası Kültür Vakfı Başkanı olarak benimde bazı selam borçlarım var, onları kısaca huzurunuzda bahsetmek istiyorum. En başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. 28 Mayıs 2011 tarihinde Odunpazarın'da 'Eskişehir'i 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacağız' dedi. Daha sonra yasası hazırlandı. Ardından Türk Dünyası Kültür Başkentliği 2013 yılında Eskişehir'e verildi. Kültür Başkentliği 1 yıl yetmedi, ilave bir yasa ile 6 ay daha aldık. O da hizmetler için yetmedi. Hizmetler Türk Dünyası Kültür Vakfı altında devam ediyor. Dede Korkut Parkı gibi, Sücaddin Veli Külliyesi gibi pek çok eserin bu uzatmalar sayesinde tamamlanması mümkün olabildi. Daha da yapacak çok işimiz var. Bundan sonra Eskişehir'e hem kalıcı eserler bağlamında, hem de diğer kültürel etkinlikler bağlamında pek çok hizmet Türk Dünyası Kültür Vakfı üzerinden gelmeye devam edecek. Ben bu süreçte emeği geçen herkese, yönetim kurulu üyelerimiz, rektörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı, Eskişehir'de İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement