Bakan Çelik: 90 Yaşındaki Bir Kişinin 30-35 Yaşındaki Biriyle Evliliği Normal Olmasa Gerek (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: 90 Yaşındaki Bir Kişinin 30-35 Yaşındaki Biriyle Evliliği Normal Olmasa Gerek (2)

Bakan Çelik: 90 Yaşındaki Bir Kişinin 30-35 Yaşındaki Biriyle Evliliği Normal Olmasa Gerek (2)

Kurban Bayramı'nı Bursa'da geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Heykel tarihi Valilik binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

15.10.2013 17:00

"bizim GÜNDEMİMİZ İMRALI'DAN SÖYLENENLER DEĞİL"

Kurban Bayramı'nı Bursa'da geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Heykel tarihi Valilik binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törende,

Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri hazır bulundu.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Faruk Çelik, Abdullah Öcalan'ın El Kaide, El Nusra'ya karşı Diyarbakır'da Demokratik İslam Kongresi çağrısı yapmasını değerlendirdi. Türkiye'nin barış ve kardeşlik içinde Kurban Bayramı'na girdiğini söyleyen Çelik, huzur ve kardeşlik ortamının devam etmesi temennisinde bulundu.

Faruk Çelik, Orta Doğu'da yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Yapabileceğimiz tek şey buradan bölge halklarına, ülkelerine huzur, barış temennilerimizi iletmek. Türkiye uzun yıllar terörle mücadele etti. Bu gün kardeşlik ve barış çerçevesinde geldiği nokta önemli. Kimin ne açıklama yaptığından ziyade, Türkiye'de barışın ve kardeşliğin devam edip etmediği, huzur ortamının yaygınlaşıp yaygınlaşmadığı, kök salıp salmadığı önemli. Devletin kurumları ve siyasi erk olarak yetkililerin yaptığı çalışmalar meyvelerini veriyor. Netice burada kan akmaması Türkiye'nin enerjisini içerde tüketmemesidir. Bunları kişilere has, bir siyasi partinin yapacağı toplantılar veya yapılması istenen toplantılar şeklinde değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. İmralı'dan söylenen, verilen bu anlamdaki mesajlar ne içeriyor bunlarda birinci derecede bizim gündemimizde olan hadise değildir. Bizi gündemimizde kardeşler arasında yaşanan çatışma anlayışından Türkiye'nin kurtarılmasıdır. Aklı selim devam ediyor. Bölge halkı süreçten memnuniyet duyuyor. Bu süreci yöneten iktidarda irade var. İnşallah barış ve huzur ortamı devam edecek."

"MART AYINDAN SONRA SİSAYİS KADROLAR DEĞİŞECEK"

CHP'nin kamuda başörtüsünü Danıştay'a taşımasını da eleştiren Bakan Çelik, Türkiye'de yerel seçimlerden sonra muhalefet kanadının kendisini masaya yatıracağını ileri sürdü.

Türkiye'de insan hakları, demokrasi, muhafazakarlık, ulusalcılık anlamında siyasi partilerin daha belirgin hale geldiğini vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasette açık alan net bir şekilde bulunmamakta. Ak Parti bu alanın büyük bir bölümünü doldurmuş bulunmakta. Siyasi partiler kendilerine alan bulamadıkları zaman bu yanlışlıkları yaparlar. CHP'nin yaptığı da bunlardan birisi. İnsanın eğitim, çalışma, temel haklarından biri olan inanç ve inancın gereğini yerine getirme özgürlüğünü kısıtlamak. Bunu çalışma hayatına yansıtma haklarını hiçe sayan bir yaklaşım Anayasa Mahkemesine taşıyıp bunun devam etmesini sağlamak hiçbir şekilde izzah edilemez. Hiçbir siyasi partinin böyle yasakçı bir projesi olamaz. Olmamalı. Ana muhalefet partisi halen bu düzeyde olayları değerlendiriyor. Bu gösteriyor ki mart ayından sonra siyasette kadrolarda önemli değişimleri gösteriyor. Bu anlayışla siyasi partilerin varlıklarını sürdürmeleri, iktidara alternatif olmaları mümkün değil" dedi.

"ÖZEL HASTANELERDEKİ FİYAT ARTIŞI REKABETİ GETİRECEK"

Özel Hastanelerin ücretlerindeki artış hakkında da konuşan Faruk Çelik, Özel Sağlık kuruluşlarının aldığı farkların iki katına çıkartıldığını kaydetti, ancak bu kararın ücretlerin iki katına çıkacağı anlamına gelmediğini ileri sürdü. Çelik, şunlrı söyledi:

"Ben vatandaşa olumsuz yansıyacağı inancında değilim. Rekabet ortamında piyasa kendisini dengeleyecektir. Kamu hastaneleri daha nitelikli hale geliyor. Şehir hastaneleri kuruluyor. Üniversite hastaneleri, eğitim hastaneleri, devlet hastanelerinde güzel hizmetler veriliyor. Fakat özel hastanelerde ciddi yatırımlar yapıyor. Adeta beş yıldızlı hizmet sunuluyor. Bu şekilde hizmet almak isteyen vatandaşlarımızda var. Onların bu hizmeti alırken bu farkı da ödemeleri bir anlamda doğal. Çünkü devlet bu tedavinin kamu tarafından yapılmasını engelleyici bir şey ortaya koymuyor. Çok daha konforlu bir ortamda hizmet almak istiyorsanız bununda bir farkı olacaktır. Kamunun tedavi maliyetleri ile özelin arasında fark var."

MHP'Lİ ATAMAN: AK PARTİ SİYASİ DİLİNE ÖZEN GÖSTERMELİ

Bayramlaşmaya katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Kurban Bayramı'nı kutlayarak, siyasi parti temsilcilerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Türkiye'nin son dönemlerde gergin süreçlerden geçtiğini belirten Büyükataman, "Türkiye bir kıvılcımla kamplara bölünebilecek nazik bir dönemden geçiyor. Tüm sivil toplum kuruluşları siyasi temsilciler, toplumun içinde bulunduğu bu durumu göz önünde bulundurarak, öncelikle iktidarda bulunan Ak Parti ve milletvekilleri siyaset diline özen göstererek adım atmalı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın belirttiği gibi tef gibi gerilen bu toplumun gidişatı gerçekten kaygı verici. Kurban Bayramı normalleşmeye, sağlıklı adımların atılmasına yardımcı olur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 90 Yaşındaki Bir Kişinin 30-35 Yaşındaki Biriyle Evliliği Normal Olmasa Gerek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement