Bakan Eroğlu: CHP'nin Silgisi, Kalemden Önce Bitiyor - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: CHP'nin Silgisi, Kalemden Önce Bitiyor

Bakan Eroğlu: CHP\'nin Silgisi, Kalemden Önce Bitiyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Eğitimciler arasında, 'Eğer bir silgi kalemden önce bitiyorsa o öğrenci çok yanlış yapıyor demektir' diye bir cümle vardır.

19.04.2011 16:00

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Eğitimciler arasında, 'Eğer bir silgi kalemden önce bitiyorsa o öğrenci çok yanlış yapıyor demektir' diye bir cümle vardır. CHP'nin de maalesef silgisi, kalemden önce bitiyor. Habire yanlış yapıyor, siliyor, dönüyor tekrar yazıyor, yine yanlış yapıyor, yine siliyor" dedi.

DSİ tararafından yaptırılan sulama tesislerinin toplu temel atma törenine katılmak için Kütahya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Eroğlu, Kütahya'ya yapılacak olan Zafer Bölgesel Havalimanı ile bölgenin turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Eroğlu şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'yı dünyanın kaplıca turizmi merkezi olarak açmak istiyoruz. Afyonkarahisar ve Kütahya'nın tam ortasına Zafer Havalimanı adıyla bir bölgesel havalimanı inşa edeceğiz. Bunun pazarlıkları bitti, sözleşmesi imzalandı. 22 Nisan günü muhteşem bir törenle Zafer Bölgesel Havalimanı'nın temelini atacağız. Her şeyi insan için yapıyoruz, kalkıp da uzaylılar için yapmıyoruz. Bu yatırımlar, yollar, barajlar, sulama tesisleri, okullar, hastaneler. Her şeyin temelinde insan var. "

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, CHP'nin '2B Barış Projesi'ni duyunca çok şaşırdığını söyleyerek 2B ile ilgili ilk ciddi çalışmanın AK Parti hükümetleri döneminde başlatıldığını kaydetti. Eroğlu şunları kaydetti:

"Başbakanımız, 2B ile ilgili çalışma yapmamız için talimat verdi. Ben de bakan olunca buna başladım. Orman kadastrosu yüzde 5 iken yüzde 95'ini biz bitirdik. Tabii ki bu işin sahibi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüdür. 2B alanlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işlem yapamıyordu. Başbakanımızın talimatıyla bir kanun teklifi verdik. Bu teklifin özü, 2B alanlarında tespit ve kullanım kadastrosunu, Maliye Hazinesi adına bu işin sahibi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapmasıydı. Bu, 2B'den kimlerin istifade edeceğinin tespitidir. Kullanıcıları kim, alanları ne kadar? Bunları tespit etmeden satmak mümkün değildi. Biz bunu teklif ettik. Hatta o zaman bu 2B ile ilgili açıklamayı yapan CHP'li milletvekili arkadaşlara ve diğer gruplara da bilgi verdim. Onlar da bizim çalışmalarımızı takdir ettiklerini belirttiler. TBMM'de yasalaşan düzenlemeyi CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bu kadar da olmaz. Bunun adı milleti kandırmaktır. Sen kalkacaksın tespit ve kadastro işlemlerinin yapılmasına dair çıkan kanunu iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne gideceksin, ondan sonra Sultanbeyli'ye gidip, 'Bu barış projesini biz yapacağız' diyeceksin. Eğitimciler arasında, 'Eğer bir silgi kalemden önce bitiyorsa o öğrenci çok yanlış yapıyor demektir' diye bir cümle vardır. CHP'nin de maalesef silgisi, kalemden önce bitiyor. Habire yanlış yapıyor, siliyor, dönüyor tekrar yazıyor, yine yanlış yapıyor, yine siliyor. 2B ile ilgili kangren olan sorunu sadece AK Parti Hükümeti çözecektir. "

Bakan Eroğlu, hedeflerinin 2023 yılında milli geliri en az 30 bin dolara çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Vali Çiftçi Eroğlu'na porselen fincan takımı takdim etti. Eroğlu da Çiftçi'ye çini tabak ve Bakanlığının ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bir kitabını hediye etti. - Kütahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: CHP'nin Silgisi, Kalemden Önce Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement