"Başbakanımız Fedakarlıktan Kaçınmıyor" - Son Dakika
Politika

"Başbakanımız Fedakarlıktan Kaçınmıyor"

"Başbakanımız Fedakarlıktan Kaçınmıyor"

Adalet Bakanı Ergin, Başbakan Erdoğan'ın Yargının Sorunlarının Çözülmesi İçin Hiç Bir Fedakarlıktan Kaçınmadığını Söyledi.

26.02.2011 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yargının sorunlarının çözülmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi.

Mersin'in Mut İlçesi'ndeki Adalet Sarayı'nın açılışına katılacak olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Karaman'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından verilen kahvaltılı toplantıya katıldı. Karaman Ongun Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda Bakan Ergin'e Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Ak Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik ve partililer eşlik etti. Partililere seslenen Bakan Ergin, Türkiye'nin son iki dönemde alt yapısını yeninden inşa ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bölünmüş yollarda, demiryolları ve hızlı tren hatlarında çalışmalar arttı. 140 adet Adliye Sarayımız hizmete açıldı. Önemli sayıda da Adliye Sarayımızın inşaatı devam ediyor. Haftaya da İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayını hizmete açacağız. Türkiye bölgesinde adeta bir istikrar adası haline geldi. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ekonomik krizlerden ve sosyal çalkantılardan en az etkilenen bir sosyal konumdan, ülkesini ve milletini salimen, yoluna devam ettiren bir irade, bir siyasi kadro var şu anda."

YENİ BİR SÖZ SÖYLEMEYE GEREK YOK

Adalet Bakanı Ergin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve üyelerinin Anıtkabir'i ziyaret ederek Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Büyük beklentilerle yeniden oluşturulan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yargıyı daha bağımsız, tarafsız ve teminatlı statüye taşımadığını, aksine önceki durumundan daha geriye götürdüğünü, yaptığı seçim ve atamalarla çok kısa sürede gördük" ifadelerini yazdığı hatırlatılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Danıştay Başkanımızın ve beraberinde bir grup Danıştay üyesinin Anıtkabir'e yapmış olduğu ziyaretle ilgili Grup Başkan Vekilimizin imzası ile ilgili dün akşam yapılan bir açıklama var. O açıklamanın üzerine yeni bir söz söylemeye gerek yok. Teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞBAKANIMIZ, HİÇBİR FEDEKARLIKTAN KAÇINMIYOR

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinin de hatırlatılması üzerine Bakan Ergin, şöyle dedi:

"Başbakanımız'a olan ziyareti tamamen fiziki mekan ile ilgili ziyaretti. Sayın Başbakanımız Türk Yargısı'nın sorunları çözülsün diye gerçekten çok önemli imkanları seferber etmiş durumda. Şu anda yargının sorunları için ve çözülmesi gereken sorunlar için hiçbir fedakarlıkdan kaçınmıyor. Başbakanlık kendisi için hazırlamış olduğu eski Emekli Sandığı Binasını Yargıtayımızın hizmetine tahsis etmiştir. 25 gün içerisinde inşallah o binanın adapte edilmesi işlemi yapılacak. Ve Yargıtay'a yeni seçilen üyelerle beraber ortaya çıkan fiziki mekan talebi de karşılanmış olacak. Gerçekten sayın Başbakanımız'a teşekkür ediyorum. Bu yeni üyelerle beraber Yargıtay'da bekleyen çok sayıda dosyanın bir an önce sonuçlanması ve Adalet bekleyen vatandaşlarımızın bu beklentilerinin karşılanması ile önemli bir adım atılmış olacak."

Bakan Ergin daha sonra kara yoluyla Mersin'in Mut İlçesi'ne gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Başbakanımız Fedakarlıktan Kaçınmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement