Bayramlaşmada 'Paralel' Gönderme - Son Dakika
Politika

Bayramlaşmada 'Paralel' Gönderme

Bayramlaşmada \'Paralel\' Gönderme

AK Parti Balıkesir Başkanlığı’nda bayramlaşma töreni yapıldı.

05.10.2014 10:07

AK Parti Balıkesir Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni yapıldı. Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, 'paralel yapı'ya göndermede bulundu.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma töreni il binasında gerçekleştirildi. İktidar mücadelesi yapmak isteyenlere kayıt dışı siyaset yapmama önerisinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur "Allah Pensilvanya ve paralelcilere akıl fikir versin" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine; İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti milletvekilleri Ali Aydınoğlu, Tülay Babuşçu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi İlçe Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı. Artık yeni Türkiye'de insanların birbirlerinin yaşantısına, düşüncesine hareketlerine karışmadığını ifade eden Uğur "Herkes nasıl istiyorsa o şekilde yaşantısına devam ediyor. Başı açık olarak bir hayat tarzını seçmişse, kapalı olarak seçmişse o şekilde yaşıyor. Artık kimse kimseye yan bakmadan, kınamadan mahalle baskısı uygulamadan cemiyet yaşantısına devam ediyor. Türkiye'de insanlar rahatladı. Kimse artık hayat tarzından dolayı endişe duymuyor. Yeni Türkiye cumhurunu halkın seçtiği, ilk defa milletin oyuyla cumhurbaşkanı seçilen bir Türkiye. Biz AK Parti olarak da iftihar ediyoruz" dedi.

"HER SEÇİMDEN BAŞARI İLE ÇIKTIK"

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Uğur "Biz de Balıkesir'de il başkanımızla beraber benim siyasi ve hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcımdı. Beraber kurduk yola çıktık. Allah'a şükür her seçimden başarıyla çıktık. 2007 yılında cumhurbaşkanı AK Parti'den çıktı. 2014'de cumhurbaşkanı yeniden AK Parti'den çıktı. Seçimlere oyumuzu arttıra arttıra gidiyoruz. Önce delege seçimleri ardından ilçe başkanları, il başkanı ve neticede 2015'de de genel seçim var. Bizim teşkilatımız artık bu işi öğrendi. Nasıl propaganda yapılır, mahalleye nasıl gidilir biliyor. Herkes bu işte donanımlı. İnşallah 2015 seçimlerini de partimizin birinci parti olarak, tek başına iktidar olarak hatta bunu her zaman genel başkanımız Ahmet Davutoğlu da ifade ediyor. Biz bu sefer meclise anayasayı değiştirecek kadar çoğunlukla AK Parti inşallah 2015 seçimlerini de kazanacak" şeklinde konuştu.

Balıkesir'de AK Parti teşkilatlarının uyum içerisinde çalıştığına dikkat çeken Uğur "Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız uyumlu bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bunun da karşılığını ben 2015 seçimlerinde alacağımıza inanıyorum. Bizler de ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, merkez ilçe ve diğer belediye başkanlarımız hakikaten gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Merkez ilçelerimiz Altıeylül ve Karesi ilçelerimizden örnek vermek istiyorum. 2014'te belediye seçimlerinde bizim Altıeylül ve Karesi Belediye başkanlarımız yüzde 46 oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Karesi ve Altıeylül'de yüzde 56 oy aldık" dedi.

Partililere yönelik yaptığı konuşmasında Pensilvanya'ya da gönderme yapan Uğur "İstiyoruz ki Cenabı Allah bu Müslümanlara akıl fikir versin. Aynı zamanda bu paralelcilere de akıl fikir versin. Pensilvanya'ya da akıl fikir versin. Onlar da yanlış bir hareketin davranışın içerisinde. AK Parti iktidarının 2002 yılından bu yana yapmış olduğu icraatlar ortada. Yeni Türkiye'yi biraz önce ifade ettim. Artık rahatlamış bir Türkiye var. Peki ne istiyorsunuz siz bu işi AK Parti yaptı, Recep Tayyip Erdoğan yaptı diye neden kıskanıyorsunuz, neden iktidar mücadelesi yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İktidar mücadelesi yapmak isteyenlere kayıt dışı siyaset yapmama önerisinde bulunan Uğur, sözlerini şöyle tamamladı: "Gelin parti kurun bizim gibi çıkın meydanlara oy isteyin yapacağınız icraatları anlatın. Yoksa siz siyaseti baskı altına alarak iktidar olmak istiyorsunuz. Kayıt dışı iktidarı bu millet kabul etmiyor. Sizin millette bir karşılığınız olmadığı 2014 30 Mart seçimlerinde anlaşıldı. Bütün gayretlerinize rağmen sizin aleyhine çalıştığınız, desteklemediğiniz AK Parti adayları başarıyla çıktı. Daha sonra yine cumhurbaşkanlığı seçiminde gittiniz AK Parti'nin karşısındaki adayı desteklediniz o da boşa çıktı. Millet sizin yanınızda değil. Paralelcilere sesleniyoruz siz de kendinizi bir gözden geçirin, revize edin. Onlara gönül vermiş çok değerli kardeşlerimize de sesleniyoruz. Bu işi iyice bir tahlil edin gözden geçirin ülkenin huzurunu ve güvenini bozmayın." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bayramlaşmada 'Paralel' Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement