BDP'li Nursel Aydoğan'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı - Son Dakika
Politika

BDP'li Nursel Aydoğan'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı

BDP\'li Nursel Aydoğan\'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çözüm için öncelikle Kürt ve Türk annelerinin hep birlikte terör olaylarının son bulmasını istemesi gerektiğini ifade ederek, "Sayın Öcalan ile görüşmelerden umutluyuz."

02.03.2013 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çözüm için öncelikle Kürt ve Türk annelerinin hep birlikte terör olaylarının son bulmasını istemesi gerektiğini ifade ederek, "Sayın Öcalan ile görüşmelerden umutluyuz. Bu görüşmelerden çözüm çıkacağına inanıyoruz. Sayın Öcalan'ın parti olarak da, halk olarak da arkasındayız. İmralı'da bu halk için yapacağı görüşmelerde, atacağı her imzanın arkasındayız" dedi.

BDP Mersin İl Başkanlığı, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mitingi düzenledi. Merkez Akdeniz ilçe sınırında bulunan Tırmıl Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile çok sayıda BDP'li kadın katıldı. Mitingde konuşan Aydoğan, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 9 Ocak'ta Fransa'da öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'e adadıklarını söyledi. Fransa hükümetinden bu olayın bir an önce aydınlatılmasını isteyen Aydoğan, "Fransa hükümeti katilleri bulmalı ve yargı önüne çıkarmalıdır. Bu alçakça cinayetin aydınlatılması Kürt halkının özgürlüğüne giden yolda bu halka yardımcı olunması demektir. Bunu yapanlar yargılansın ki artık Türkiye tamda Kürt sorununun çözümüne adım atıldığı bu günlerde bu süreci baltalayacak başka bu tür cinayetler olmasın. İşte bugün savaşa, her türlü şiddete, göçlere, sömürüye karşı alanlardayız, meydanlardayız. Bizim için 8 Mart'ın anlamı budur" diye konuştu.

"ANNELER ARTIK BİR OLMALIDIR, HEP BİRLİKTE BARIŞ İSTEMELİDİR"

Artık yaşanan terör olaylarının bitmesi için Kürt ve Türk annelerinin birlik olup artık bu savaşın bitmesi için bağırması gerektiğini söyleyen Aydoğan, "Kürt ve Türk anneleri acılarınızı bizler yüreğimizin en derinliklerinde hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. İşte şimdi yaşanan bunca acılardan sonra askerde, savaşta yitiren annelerin çocuklarını, gerillada yitiren annelerin bir araya gelme hep birlikte biz çözüm istiyoruz, biz barış istiyoruz, bundan sonra hiç kimsenin çocuğu ölmesin, bizim çocuklarımız öldü ama bundan sonra kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz deme zamanıdır. İnancımız odur ki, elbette ki bugün Türkiye'de çözüm için, barış için yüzde 80 gibi bir mutabakat var" şeklinde konuştu.

"ARTIK OPERASYONLAR SON BULMALI"

Operasyonlarla çözümün imkansız olduğunu savunan Aydoğan, "Askerde oğlu olan annelerin televizyon başında sabahlamamasını istemiyoruz artık. Acaba oğluma bugün bir şey olacak mı kaygısı ile oğlunun askerden gelmesini bekleyen annelerin olmamasını istiyoruz biz. Artık hiçbir annenin televizyon başında büyük bir kaygı ile büyük bir acı ile oturmasını istemiyoruz. Gün çözüm günüdür. Gün barış günüdür. Artık bu operasyonlar son bulmalıdır. Bu sorun operasyonlarla çözülecek bir sorun değildir. Bu sorun artık İmralı'da Sayın Öcalan'la devlet arasında gelişecek diyalog ve müzakerelerle çözülecek bir sorundur" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kadına şiddet, baskı, zulmün her geçen gün arttığını savunan Aydoğan, "Kadınlar olarak sorunumuz çok. Türkiye'de her birimiz her gün televizyonları açınca, gazeteleri açınca kadın cinayetlerini görüyoruz. Kadınlar olarak elbette ki şiddetin her türlüsüne karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Erkek egemen sistem, erkek egemen anlayış hiçbir zaman kadının güçlenmesini, kadının özgür olmasını istemez. Biz kadınlar olarak bunun bilincindeyiz. O nedenle erkek, devlet şiddetine karşı, tacize, tecavüze karşı sadece 8 Mart'larda değil, her gün 8 Mart diyerek 365 gün alanlarda, meydanlarda olacağız" dedi.

Barış için Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Aydoğan, "Bu görüşmelerden umutluyuz. Bu görüşmelerden çözüm çıkacağına inanıyoruz. Sayın Öcalan'ın parti olarak da, halk olarak da arkasındayız. İmralı'da bu halk için yapacağı görüşmelerde, atacağı her imzanın arkasındayız" diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting olaysız şekilde sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Nursel Aydoğan'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement