CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Ayman Güler, cumhuriyetle birlikte vatandaş olunduğunu söyledi.

26.01.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Ayman Güler, cumhuriyetle birlikte vatandaş olunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Vatandaşlık Hakları' konulu söyleşide konuşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, "Vatandaş olmak demek, orta çağ insanı olmaktan çıkıp yeni çağ insanı olmak demektir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 'Vatandaşlık Hakları' konulu söyleşinin konuğu CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler oldu. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Güler, katılımcıları 'Vatandaşlık Hakları' konusunda bilgilendirdi.

Herkesin çok iyi bildiği vatandaşlık hakkının Türkiye'de bir kez daha hatırlanmak zorunda kalındığı bir dönemden geçildiğini iddia eden Birgül Ayman Güler, "Vatandaş olmak demek, kul olmak demekten çıkmaktır. Vatandaş olmak orta çağ insanı olmaktan çıkıp, yeniçağ insanı olmak demektir. İnsanlık tarihinde vatandaşlık bu aşamaya gelinceye kadar önemli badireler atlattı. Hizmet merkezinde kadın olanlar vatandaşlık kavramının içerisinde yoklardı" dedi.

ATATÜR EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

Türkiye'de kadının çok önemli hakları birçok yönden gelişmiş önemli devletlerden önce aldığına dikkat çeken Güler, konuşmasında şunlara değindi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya görüşü bizim en büyük zenginliğimiz oldu. Pek çok açıdan bazı ülkelerin gerisinde olsak bile, 1930'lu yıllarda kadınlarımız vatandaş olarak seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Biz Cumhuriyet ile beraber bireyiz, Cumhuriyet ile beraber vatandaşız."

VATANDAŞI ÖZGÜRLEŞTİRMELİYİZ

Birgül Ayman Güler, Batı Avrupa devletlerinde, devletin gayri safi milli hasıladaki yerinin yüzde 40 olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de bu rakam yüzde 25'lere çekildi. Özelleştirmeler ile devlet piyasada iktisadı anlamda küçülecekti ama özgürleşme olmadı. Türkiye'de devlet korku toplumuna dönüştü. Demek ki bize yıllarca özgürleşeceğiz, vatandaşlığın var oluşunu gerçekleştireceğiz diyenler yalan söyledi. 21 yüzyıl şartlarında aklımızı özgürleştirmemiz için yeterli dersi almış olmamız lazım. Vatandaşın özgürleşeceği bir düzeni inşa etmemiz lazım" diye konuştu.

Konferansın sonunda Birgül Aymen Güler, izleyenlerin de sorularını cevaplandırdı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement