CHP'li Akar'dan Başkan Kocamaz'a Sert Çıkış - Son Dakika
Politika

CHP'li Akar'dan Başkan Kocamaz'a Sert Çıkış

CHP\'li Akar\'dan Başkan Kocamaz\'a Sert Çıkış

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, Macit Özcan dönemine yönelik asılsız suçlamalarla insanları töhmet altında bırakarak müfteri durumuna düştüğünü belirtti.

04.06.2014 15:34

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, Macit Özcan dönemine yönelik asılsız suçlamalarla insanları töhmet altında bırakarak müfteri durumuna düştüğünü belirtti.

CHP İl Başkanı Akar, parti yöneticileriyle birlikte il binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a, yönelttiği sert eleştirilerle yanıt verdi. Kocamaz'ın, geçen hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde geçmişe dönük ciddi yolsuzlukların olduğuna dair belgeleri açıklayacağını belirttiği basın toplantısından tam anlamıyla bir yalan haber metni ortaya çıktığını öne süren Akar, "Konuşulan her şeyin baştan sona düzmece veya insanların hakkı olan konularda haksızmış gibi gösterilmeye çalışılmasını ibretle ve esefle izledik. Mersin'i yönetecek olan bu zihniyeti daha önce uyarmıştık. Anlaşılan şu ki, uyarılarımız dikkate alınmamış, Mersin'i kaosa sürüklemekle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı kendini görevli ilan etmiştir" dedi.

Toplantıda Mersin'in talan edildiğini söyleyen Kocamaz'ın, kenti kimin, neyi ve nasıl talan ettiğini açıklamasını isteyen Akar, "Elinizde belge var mıdır? Elinizde belge varsa savcılığa intikal ettirdiniz mi? Eğer elinizde belge yoksa insanları yok yere neden suçluyorsunuz? Sürekli olarak denetim geçiren, Sayıştay kontrolünde olan Türkiye'nin en başarılı belediyelerinin başında gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni önceki dönemde kötü gösterme gayretiniz nedendir?" diye sordu.

Kocamaz'ın 20 yıllık Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde koca bir köyden başka bir şey bırakmadığını da iddia eden Akar, Kocamaz'a AK Parti'li yöneticilerle 27 Aralık 2013 tarihinde yaşadığı 'hırsız' tartışmasını anımsatarak, Kocamaz'ın Mersin'de geçmiş dönemi yargılamak için önce dönüp kendisine bakması gerektiğini kaydetti. Bugüne kadar bu konularda siyaseten şık bulmadıkları için tek kelime dahi etmediklerini vurgulayan Akar, "Siyasetçi eğer bir yanlış yaparsa yargı mutlaka yakasına yapışır diye düşündük ve her şeye rağmen hukuka güvendik, güvenmeye de devam ediyoruz. Hiçbir zaman sizin yaptığınız gibi aslı astarı olmayan konularla onu bunu suçlayıp, töhmet altında bırakmadık. Yaptığınız bu davranışlarla herkesin inandığı ve güvendiği bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacakken, asılsız suçlamalarla müfteri durumuna düştüğünüzü biliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

"GÜNAHSIZ İNSANLARI AFİŞE EDEREK ELİNİZE NE GEÇTİ?"

Kocamaz'ın, Büyükşehir Belediyesi'nde yüksek maaşla çalıştıklarını iddia ettiği 48 kişinin 30-40 yıldır belediye çalışanı olduklarını ve maaşlarına mesai, ikramiye, yemek yardımının da dahil olduğunu aktaran Akar, Kocamaz'ın bu kişilerin isimlerini açıklayarak çalışanları fişlediğini öne sürdü. Kocamaz'ı sert dille eleştiren Akar, şunları söyledi: "Yüksek maaş aldığını söylediğiniz 48 kişinin hepsinin de yılların deneyimli, işine sadık, belediyenin sevilen, sayılan işçileri olduğunu size söylemediler mi? Bu kişilerin almış olduğu maaşları, sanki hırsızlık yapıyormuş gibi, sanki belediyenin parasını çalıyormuş gibi gösterirken, bunu kamuoyuna açıklarken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Dinden imandan bahsediyorsunuz, insanlara kara çalarken Allah'tan korkmuyor musunuz? Eğer bu insanların, hırsızlık yaptığını ima etmeye çalışıyorsanız, açıkça hırsız deseniz daha yüreklice olmaz mı? Bu insanları topluma şikayet edeceğinize, konuyu çok daha iyi araştırıp doğru olarak bilgilenmeniz daha doğru olmaz mıydı? Adını açıkladığınız, büyük çoğunluğunun CHP ile alakası olmayan bu günahsız insanları afişe edip fişleyerek toplum içinde yargısız infaza maruz bırakıp, onların çoluk çocuğu ve bir ailesi olduğunu daha da önemlisi leke getiremeyecekleri haysiyetleri olduğunu düşünmüyor musunuz?"

"CHP YÖNETİCİLERİNİN DE ÇALIŞMA HAKKI VARDIR"

CHP'de yönetici ya da üye olanların da her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi Türkiye'nin her yerinde buldukları işte herkes gibi çalışma hakları olduğunun altını çizen Akar, "Mersin'de bu kadar yoğun halkın teveccüh ettiği bir partinin altı yöneticisinin Mersin Belediyesi'nde çalışıyor olmasının rahatsızlığı nedir, sakıncası nedir? Bu arkadaşlarımız, yönetici olmadan önce de belediyede çalışan kişilerdir. Namusuyla para kazanan insanların, sizi rahatsız etmesinin nedenini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Bu arkadaşların karşısına Cumhuriyet Halk Partisi yöneticisi yazarak, neyi amaçladınız, partimizi mi kötülemek istiyorsunuz? Belediyede çalışan insanların isimlerinin karşısına partilerini yazarak, büyük bir ayrımcılık ve partizanlık yapmıyor musunuz? Bizim partililerimizi, kendi yandaşlarınıza karşı hedef haline getirmiyor musunuz? Bu nasıl bir herkesi kucaklayıcı belediye başkanlığıdır? Siz bu kimliğinizle nasıl birleştirici olacaksınız?" şeklinde konuştu.

"İDDİALAR BOŞ ÇIKTI"

Özcan döneminde medya kuruluşlarına yüksek ödemeler yapılarak belediyenin zarara uğratıldığını iddia eden Kocamaz'ın, devletin resmi faturasını suç unsuru olarak gösterdiğine işaret eden Akar, Kocamaz'ın açıklamalarıyla sadece Mersin Belediyesi çalışanlarını değil, Mersin'de iş yapan iş adamlarını, medya mensuplarını, bürokratlarını ve diğer kamunun denetçilerini töhmet altında bıraktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bir an önce bu sert, bölücü, kindar tutumunuzu değiştirip, sürekli olarak emeği ile geçinen işçilerinizle de uğraşmaktan vazgeçiniz. Maaş alan sanatçılardan bahsettiniz, boş çıktı. Belediyede yolsuzluk var dediniz, boş çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 12 yöneticisi işe gelmeden yüksek maaş alıyor dediniz, boş çıktı. Gereksiz yere festivallerde sanatçılara yüksek meblağlar ödeniyor dediniz, boş çıktı. Medya mensuplarını suçladınız, aldıkları paraları usulsüz gösterdiniz, devletin resmi faturasını sahte belge gibi göstermeye çalıştınız, boş çıktı. Başarılı daire başkanlarının, kendi istekleriyle istifa ettiklerini söylediniz ama onların kendi istekleriyle istifa ettiklerine dair ortaya belge koyamadınız. Çünkü o istifa belgelerinde 'başkanlık makamının isteği üzerine' diye yazıyordu. O konuda da kamuoyunu yanıltmaya çalıştınız. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı işçilerini partilerine göre ayırmaya kalktınız, ayrımcılık yaptınız. Parti rozetinizi çıkarıp, herkesin belediye başkanı olamadınız."

Kocamaz'ın, Mersin'i hızla bir kargaşaya götürdüğünü öne süren Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bulunduğunuz makam, sürekli şikayet makamı değildir. Artık yapmak istediğiniz işleri hayata geçirmenizi bekliyoruz. Tabii ki muhalefet partisi olarak takipçiniz olacağız. İyi yaptıklarınıza teşekkür edecek, yanlış yaptıklarınızı eleştireceğiz. Ağlamayı bırakacak, iş üreteceksiniz. Mersin halkının, size vermiş olduğu oyları helal ettirmeye yönelik gayret sarf etmelisiniz. Bu tutumunuzla Mersin'i de Tarsus'taki kötü belediyecilik döneminize benzeteceğinizin endişesi içerisindeyiz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Akar'dan Başkan Kocamaz'a Sert Çıkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement