CHP'li Altay'dan Bakan Avcı'ya : Küçük Beyinlere Cihat Konulu Şiirleri Dağıtmakla Ne Amaçladınız? - Son Dakika
Politika

CHP'li Altay'dan Bakan Avcı'ya : Küçük Beyinlere Cihat Konulu Şiirleri Dağıtmakla Ne Amaçladınız?

CHP\'li Altay\'dan Bakan Avcı\'ya : Küçük Beyinlere Cihat Konulu Şiirleri Dağıtmakla Ne Amaçladınız?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dün Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda gezdiği sınıflarda öğrencilere şair Cahit Zarifoğlu'nun kitaplarını dağıtması ile ilgili Bakan Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye...

17.09.2013 13:54

Chp Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dün Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda gezdiği sınıflarda öğrencilere şair Cahit Zarifoğlu'nun kitaplarını dağıtması ile ilgili Bakan Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın konuyla ilgili soru önergesi şöyle;

"2013-2014 eğitim-öğretim yılı başında ki törenlerde Yazdığı Afganistan şiirlerinin çokluğu nedeniyle edebiyat dünyasında adı bir dönem Afgan şairine çıkan yer yer savaş çığırtkanlığı, kan ve silahı da dizelerine döken Cahit Zarifoğlu'nun kitabı tarafınızdan dağıtılmıştır. Yeni SBF'yi tanıtırken Ece Ayhan'dan dizeler okuyarak sevgi ikmali yaparken, tamda savaş eşiğini yasadığımız bu günlerde silahlı, kanlı şiirleri dağıtmanız barışı öğretmekle yükümlü bir bakanlığının birinci derecedeki sorumlusuna yakışmamıştır.

1. Liderimiz Hikmetyar başlıklı şiirini yazan Cahit Zarifoğlu şiiriyle başbakanın Hikmetyar'ın dizinin dibinde fotoğraf çektirmesi arasında bir ilinti mi kurdunuz? Amacınız minik yavrulara sevgi ve barışı öğretmek olmalı iken başbakana Hikmetyar üzerinden mesaj mı vermek istediniz?

2. Küçük beyinlere Cihat konulu şiirleri dağıtmakla ne amaçladınız? Şiiri ve şairleri bu yolla mı sevdirmeyi düşünüyorsunuz?

3. Bakanlığınız tarafından Yunus Emre, Edip Cansever ve Cahit Külebi gibi bu ülkenin ve coğrafyanın bilge şairlerini yasaklarken ve sansürlerken kan, savaş, ölüm, cihat şairlerini baş tacı etmenizdeki amaç nedir?"

(MV) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Altay'dan Bakan Avcı'ya : Küçük Beyinlere Cihat Konulu Şiirleri Dağıtmakla Ne Amaçladınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement