Adalet Bakanlığına, CHP'li Milletvekili Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebi gönderildi - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanlığına, CHP'li Milletvekili Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebi gönderildi

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik tepki çeken sözler söyleyen ve hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçu yönünden düzenlenen soruşturma izin talebi Adalet Bakanlığına gönderildi.

13.09.2023 15:50

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçu yönünden düzenlenen soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun, katıldığı TV programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik tepki çeken sözleri nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

"SORUŞTURMA İZİN TALEBİ ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ"

Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında 9 Eylül'de soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Başsavcılıktan bugün yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28'nci Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında; 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçu yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi, Adalet Bakanlığına gönderilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuk olduğu bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında skandal ifadeler kullanmıştı. Açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de tartışılabileceğini belirten Tanrıkulu, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" dedi. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Adalet Bakanlığına, CHP\'li Milletvekili Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebi gönderildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanlığına, CHP'li Milletvekili Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebi gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement