CHP Milletvekili Şevket Köse: - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Şevket Köse:

CHP Milletvekili Şevket Köse:

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP ve Türban Tartışmaları ve Kürt Sorunu Hakkında Yaptığı Açıklamalara Sert Cevap Verdi.

26.01.2008 18:06

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP ve türban tartışmaları ve Kürt sorunu hakkında yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, 'CHP'nin türban konusundaki tepkisini fazla ciddiye almamak ve CHP'nin toplum arasına nifak soktuğu' yönündeki açıklamalarına CHP Milletvekili Şevket Köse'den cevap geçikmedi. Köse, yapılan açıklamanın gayri ciddi olduğunu dile getirerek, "Ana muhalefet partisi CHP'nin ciddiye alınmaması yönündeki açıklamalar gayri ciddi bir açıklamadır ve bu açıklamadan dolayı kendisini şiddetle kınıyorum" dedi.

Türkiye'de türban sorununun olmadığını, AK Parti'nin türban konusunu gündeme getirerek mağduriyetçilik yaptığını belirten Köse, " Kimse temiz Müslüman kardeşlerimizin başörtüsü üzerinden siyaset yapmasınlar. Bu ülkede 100 bin cami var ve bu camilerde her gün insanlar ibadetlerini yapıyor. İslamiyet'in tüm görevlerini yerine getiriyor ve kimse engel olmuyor.Bu zihniyet şunu unutmasın laik, sosyal ve demokrat hukuk devletinin var olduğunu ve bu çizgide devam edeceğini unutmasınlar. Bunlar takiyyecilik

yaparak mağduriyetçiliğe oynuyorlar. Bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimde kullanacaklar" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, 'Türkiye'de türban meselesi, Alevi-Sünni meselesi, Kürt meselesi var. Bu meseleler maalesef Türkiye'nin önünü kesiyor ve Türkiye gücünü bu konulara harcıyor' şeklindeki demecine ilişkin ise Köse, "Türkiye'de Alevi-Sünni ve Kürt meselesi var şeklinde açıklama yapmış.Sayın Fırat, 6 yıldan beri burada. Kürt meselesi için hangi adımı attı? Böyle yuvarlak kelimelerle bu işler olmaz. Adım atsınlar birlikte adım atalım. Ben bu ülkede Kürt meselesinin olduğunu

söylüyorum. Kürt vatandaşlarımız ana dillerini kullansınlar. Yerel televizyonlarda Kürtçe kullansınlar. Kürt Enstitülerini açılsın, kendi kültürlerini yaşasınlar. Ben ondan daha cesaretli daha yürekli söylüyorum.Anayasaya bu maddeyi koysunlar ben kendilerini desteklerim. Öyle gazetelere demeç vererek 'Kürt meselesi var' diyerek ortaya çıkmasınlar. Mecliste güç kendilerinde. Getirsinler anayasaya bu maddeyi koysunlar ilk imzayı ben vereceğim yürekleri yetiyorsa tabi" şeklinde ifadeler kullandı.

(AA-OÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Şevket Köse: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement