CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini savunmaya devam edecek - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini savunmaya devam edecek

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Kırım ve Ukrayna\'nın özgürlük mücadelesini savunmaya devam edecek

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ukrayna ve Kırım'daki haksız işgali tanımadıklarını ve uluslararası platformlarda Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesinin savunucusu olmaya devam edeceklerini belirtti. Çakırözer, Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi'ne katılarak Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile görüştü ve Çubarov'un önümüzdeki haftalarda Eskişehir'e geleceğini duyurdu. Çakırözer, Eskişehir'in Kırım Tatarları ile dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, Kırım Tatarı soydaşlarının haklı mücadelesini savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

25.10.2023 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Ukrayna ve Kırım'daki haksız, hukuksuz işgali tanımıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de tüm uluslararası platformlarda Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesinin savunucusu olmaya devam edeceğiz" dedi.

Çakırözer, Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde Prag'da düzenlenen Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi'ne katıldı. Çakırözer, Zirve'de Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ile bir araya gelirken, Çubarov Çakırözer ile sohbetinde önümüzdeki haftalarda Eskişehir'e geleceğini duyurdu. Zirve'de Kırım Tatarları ile dayanışma duygularını aktaran Çakırözer, "Ukrayna ve Kırım'daki haksız, hukuksuz işgali tanımıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de tüm uluslararası platformlarda Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesinin savunucusu olmaya devam edeceğiz" dedi.

TBMM Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki Meclis heyeti Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Kırım Platformu 2. Parlamenter Zirvesi'ne katıldı. TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de heyette yer alırken, 2 gün süren oturumlarda Kırım'daki son durum değerlendirildi.

CHP'li Çakırözer Zirvedeki temaslarında Kırım Tatar Milli Meclis'i Başkanı Refat Çubarov ile bir araya geldi, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefancuk ile görüştü. TBMM heyeti işgal altındaki Ukrayna ve Kırım ile Türk milletinin dayanışma mesajlarını dünyaya duyurdu.

"Eskişehir'e gelecek"

Kırım Tatar Milli Meclis'i Başkanı Refat Çubarov ile sohbetinde Çakırözer, Eskişehirlilerin Kırım soydaşları ile dayanışma mesajlarını aktardı. Çubarov önümüzdeki haftalarda Eskişehir'e geleceğini Çakırözer aracılığıyla duyurdu. Çakırözer, Eskişehirlilerin Kırım Tatarları ile her zaman, her yerde dayanışma içinde olduklarını aktardı. Çakırözer, "Kültürler mozaiği Eskişehirimizde 150 bin Kırım Tatarı soydaşımız bizlerin ayrılmaz parçası. Soydaşlarımızla birlik, beraberlik ve kardeşlik içindeyiz. Yine Ukrayna'daki savaştan kaçan Kırım Tatarı soydaşlarımıza Eskişehir kucak açtı. Kırım'da yaşanan bu trajedi tüm milletimizin yüreğini acıtıyor. Biz dün olduğu gibi bundan sonra da uluslararası tüm platformlarda Kırım Tatarı soydaşlarımızın haklı mücadelelerinin savunucusu ve takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Kırım ve Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini savunmaya devam edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement