Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha sahip çıktı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Bursa Buluşması Programı'nda konuştu. Gündemine ana muhalefet partisini alan Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha destek çıkarak, "Millete umut diye açıkladıkları Cumhurbaşkanı adayını siyasetten emekli ettiler. Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular." ifadelerini kullandı.

02.02.2024 17:58  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da yaptığı bir konuşmada mevcut CHP yönetimine tepki göstererek, "Millete umut diye açıkladıkları Cumhurbaşkanı adayını siyasetten emekli ettiler. Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Bursa Buluşması Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

"BUGÜN SABAH AKŞAM KAVGA EDİYORLAR"

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri üzerinden CHP yönetimine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 ay öncesine kadar Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenler bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. 8 ay öncesinde 85 milyonu kucaklaştırmaktan dem vuranlar bugün sabah akşam kavga ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"BAY KEMAL'E CÜZZAMLI MUAMELESİ YAPTILAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sahip çıkarak, "Millete umut diye açıkladıkları Cumhurbaşkanı adayını siyasetten emekli ettiler. Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular. Gün geçmiyor ki milletçe yüzümüzü kızartacak bir skandala, bilhassa gençlerimizin siyaset kurumuna yönelik zedeleyen ayak oyununa şahit olmayalım." dedi.

ERDOĞAN'DAN 6'LI MASA TEPKİSİ

Erdoğan konuşmasının devamında, "Gerçekten üzüntü verici günlerden geçiyoruz. Bizim kanaatimize göre ortaya saçılanlar buzdağının sadece görünen kısmıdır. Turpun büyüğü aslında heybededir. Tamamen siyaset mühendisliği ürünü bir proje olan 6'lı Masa kurgusunun organizatörleri eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Biz elbette siyasi rakiplerimizin kendilerini böyle bir duruma düşürmesini arzu etmeyiz. Hele hele toplumumuzun belli kesimlerinde yayılan karamsarlık dalgasını demokrasimiz adına ürkütücü buluyoruz. Muvafık veya muhalif fark etmeksizin siyaset kurumunun ana görevi topluma umut aşılamaktır. Biz böyle bir tablonun oluşmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kendini muhalif olarak vatandaşımızı da kucaklayarak, onların da sesine kulak vererek milli birlik ve beraberliğin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun milletimizle iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. İstişareyi siyaset tarzının merkezine yerleştirmiş kadro olarak toplumumuzun farklı kesimleriyle yakın diyalog içinde olmaya özen gösterdik. Seçim dönemlerini halkımızla gönül köprülerimizi güçlendirme vasıtası haline dönüştürmeyi arzu ediyoruz. Sokağa, çarşıya, pazara tüm dikkatimizle kulak veriyoruz. Gençlerimizle daha sık bir araya geleceğiz. Hanım kardeşlerimizi daha sık dinleyeceğiz. Milletin gündemiyle, siyaset ve hükümetin gündemini birbirine rapt ederek ülkemize hizmet mücadelesini sürdüreceğiz. 40 yıllık siyasi hayatımızın en önemli prensibi budur. Milletimiz için varız, milletimizle birlikte varız. Milletimizin olmadığı hiçbir yede biz de olmayız. Milletimizin sevinci mutluluk kaynağımız ise derdi ve tasası da öncelikli meselemizdir. Vatandaşımızın her problemine çözüm üretmeyi boynumuzun borcu görüyoruz.

"BATARYA FABRİKAMIZ HAYIRLI OLSUN"

Türkiye'nin otomobili ve ilk milli elektrikli araç markası TOGG'a kulp takanlar bu yatırımımızdan da rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. Muhalefet yapmayı hizmete, esere düşmanlık gören bu kifayetsiz muhterisleri kendi sığ dünyasıyla baş başa bırakıyoruz. 'Bunlar elektriksiz araç üretemezler, üretseler dahi satamazlar' diyerek proje aşamasından itibaren tıpkı Devrim otomobilinde yaptıkları gibi diri diri mezara gömmek istedikleri TOGG Allah'a hamdolsun rakiplerini kıskandırmaya, hazımsızları da rahatsız etmeye devam ediyor. Batarya fabrikamızın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar bizleri asla yalnız bırakmayan Bursa, 14-28 seçimlerinde yine güçlü bir duruş sergiledi. Şahsımıza olan teveccühünü net bir şekilde ortaya koydu. Cumhur İttifakı olarak da yüzde 51 oy oranıyla ipi yine biz göğüsledik. Bursa iktidara gelmek için Kandil ve Pensilvanya'dan medet umacak kadar ihtiraslarının kurbanı olanlara geçit vermedi. Bursa bir kez daha güven ve istikrar dedi. Seçimlerden bu yana yaşananlara baktığımızda Bursalı kardeşlerimizin ne kadar doğru, isabetli, basiretli bir tercih yaptıklarını net bir şekilde görebiliyoruz.

"BİZ BURALARA BİRİLERİ GİBİ SİYASİ KARİYER AMACIYLA ÇIKMADIK"

Rabbim dayanışmamızı ve muhabbetimizi daim etsin diyorum. Bizde koltuklar, makamlar, payeler, unvanlar amaç değil; milletimize en güzel, başarılı şekilde hizmet etmek için araçtır. Biz buralara birileri gibi siyasi kariyer amacıyla çıkmadık. Meseleye bu zaviyeden bakanlarda kırgınlık, küskünlük olmaz. Rehavete asla ve asla kapılmaz. Ülkeye hizmet mücadelesini devam ettirmek ancak bu şekilde mümkündür. Siz bize destek olarak çok kritik seçimde bize olan inancınızı gösterdiniz.

"BİZDE YARI ZAMANLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMAZ"

Bugüne kadar nasıl emanetinize sahip çıktıysak inşallah bundan sonra da emanetinizi namusumuz bilip asla yere düşürmeyeceğiz. Bursa'ya son 21 yılda yaptığımız yatırımları en iyi siz biliyorsunuz. Muhalefetin iradesindeki belediyeler ile Cumhur İttifakı'nın yönetimindeki belediyeler arasındaki fark gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Bizde yarı zamanlı belediye başkanlığı olmaz. Hemşehrilerini yüz üstü bırakan belediye başkanları olmaz. Bizde seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Bugün Bursa'da AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın hizmet ve eser siyasetini devam ettirecek belediye başkanı adaylarımızı sizlerin takdirine sunduk. Her biri kendi alanında yetkin ve ehil isimlerden oluşan gerçekten güçlü bir kadro kurduk. Bugüne kadar bizim mahcup etmeyen Bursa 31 Mart seçimlerde bir kez daha inanıyorum ki tarih yazacaktır. İnşallah sizlerin desteğiyle iktidarla belediyeler el ele verip şehrimizi hedefleriyle ulaştırmaya devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu açık etsin diyorum. Bir kez daha soframızı teşrifleriniz için sizlere teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum, kalın sağlıcakla."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu\'na bir kez daha sahip çıktı
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha sahip çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ismet Baloğlu: daha öncede baykala sahip çıkmıştı ne hikmetse 76 16 Yanıtla
    hüseyin şenel: tabiki sahip çıkacak reis 22 yıldır onun sayesinde onu kontrol ederek hiç bir seçimi kaybetmedi 21 17
  • hüseyin şenel: tabii ki reis sahip çıkacak 22 yıldır onun sayesinde yada onu kontroll ederek hiç bir seçim kaybetmedi 69 11 Yanıtla
  • Namazar Avoşat: Allah bu milleti korumuş 28 mayısta 20 42 Yanıtla
  • mustafa ekici: Merkez Bankası Başkanına da sahip çıkmıştı. Ne oldu şimdi. 51 10 Yanıtla
  • Levent Küçük: Sorunlar dağı çözümler beklerken sorun çözmesi gerekenlerin sorunlar umurunda değil. Vah ülkem. 36 9 Yanıtla
  • Abdülkadir Doğruyol: BURSA:TÜRKİYENİN EN ÇALIŞKAN İLLERİNDEN BİRİDİR .BU NASIL ANLAŞILIYOR ?İMALAT ÜRETİM GAYRETİ BURSAYI ŞAHLANDIRMIŞ VE DÜNYAYA İHRACATINI MÜHÜRLEMİŞTİR .VE BÜTÜN SATIŞLARINI FATURA İLE YAPARAK VERGİSİNİ TAM TAMINA VERMEKLE MALİ YÖNDENDE RÜŞDÜNÜ ISPATLAMIŞTIR .TEBRİKLER BURSA KEŞKE BÜTÜN İLLER BURSA GİBİ OLSA . 7 28 Yanıtla
  • XYZ: Equrisine üzülmüş 9 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: haydaaaaaaa ne işin var çayda 9 0 Yanıtla
  • Müge Tan: Bay Kemali bi sal reis ya önceden kötüydü şimdi mi iyi oldu yani ona varana kadar ülkede ne çok sorunlar var şu emeklilerin zammını onaylasanmı acaba bekliyoruz açız aç... 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement