Demirtaş, BDP İl ve İlçe Belediye Başkanlarını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Demirtaş, BDP İl ve İlçe Belediye Başkanlarını Açıkladı

Demirtaş, BDP İl ve İlçe Belediye Başkanlarını Açıkladı

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

23.01.2014 18:45

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda kalabalık bir grup tarafından karşılanan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Topçu Meydanı'ndaki alana geçti. Düzenlenen alanda konuşan Demirtaş, belediyecilikte partisinin başarılı olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Bugün Urfa için tarihi bir gün. Göstermiş olduğunuz sevgi ve dayanışma şunu ortaya koyuyor. Aslında Urfa büyük ölçüde kararını vermiş. Urfa artık dürüst, şeffaf, demokratik ve halk belediyeciliğine karar vermiş. Biz bugün o kararlılığı burada gördük ve şimdiden hayırlı uğurlu olsun ve Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün Urfa'ya şu sözü veriyoruz. Belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla geldiyse göreve, bittiğinde de aynı mal varlığı ile buradan ayrılacak. Malı azalacak ama artmayacak. Belediye başkanlığı zengin olma makamı değildir. Belediye başkanlığı halkın malını çarçur etme, ailesine ve etrafına dağıtma yeri değildir. Urfalının her kuruşu annesinin ak sütü gibi helaldir. Onu Urfa'ya iade etmek bizim boynumuzun borcudur. Biz Urfa'da inanın ki hizmet almamış, yok sayılmış en ücra mahallesine kadar en büyük hizmetleri ulaştıracağız. İşte Diyarbakır, Batman ve Van bunun şahididir. BDP'nin olduğu her yerde herkes eşit hizmet almıştır. ve kim olursa olsun Urfa'nın malını hırsızlık ve gasp ile elinden alanlardan hesap soracağız ve burunlarından fitil fitil getireceğiz."

Belediye başkan adaylarının hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, "Bugün Osman Baydemir'i buraya getirdik ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sizlere sunduk. Diğer adaylarımız da hayırlı uğurlu olsun. Önce Allah'a sonra sizlere emanet ediyoruz. Yolları açık olsun" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Osman Baydemir ise, Şanlıurfa'nın önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyerek, "Şanlıurfa, buğdayın ilk ekildiği ve insanların ilk yerleşime geçtiği, hayvanın ilk evcilleştirildiği ve tarihin ilklerini yaşadığı coğrafyasıdır. Bütün insanlığın Şanlıurfa'dan aldığı bir miras vardır; o da Rabbin yarattığı hiçbir kula kul olmama mücadelesidir" şeklinde konuştu.

Baydemir, konuşmasına şöyle devam etti: "Diyorlar ki Baydemir acı biber yemiyormuş. Tam on yıldır o panzerlerden, TOMA'lardan bize atılan biber gazlarına dayanan bu güzelim bedeni kesseler kanı biber rengi akar. Ben Urfa biberini mi yemeyeceğim? Ancak dedikodu yapsınlar. Buraya mal mülk sahibi olmak isteyenler lütfen milletvekili, belediye başkanı, bakan, hele başbakan olmayın. Ticaret yapın, Allah rızkını versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar. Çünkü bu halkın huzurunda, Allah hiçbir siyasetçiye nasip etmesin. Burada halkımıza sonuna kadar kapımızı açacağız. Biz din, dil, ırk ayrımı yapmadan vatandaşlarımızla göz göze gelip sohbet edeceğiz. Girilmedik ev bırakmayacağız. Öğrencilerimizin yol sıkıntılarını çözeceğiz. Şanlıurfa'ya ormanlık alanlar yapacağız. Vatandaşlarımızın rahatça yürüyebilecekleri kaldırımlar getireceğiz. Bizler belediyecilik anlayışımızı en iyi şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sizlerden tek isteğimiz 66 gün boyunca bizlere destek vermenizdir. 30 Mart tarihinde gücümüzü gösterelim."

BDP'NİN ŞANLIURFA İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

BDP'nin Şanlıurfa il ve ilçe belediye başkan adayları şöyle:

"Şanlıurfa Büyükşehir-Osman Baydemir, Eyyübiye- Şükrü Turgut, Haliliye-Bekir Benek, Karaköprü-Günay Koca, Ceylanpınar- İsmail Aslan, Halfeti- Mustafa Bayram, Bozova- Zeynel Taş, Hilvan- Mehmet Kanat, Siverek-Metin Özbadem, Suruç-Orhan Şansal" - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demirtaş, BDP İl ve İlçe Belediye Başkanlarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement