DSP Lideri Türker'den CHP'ye Kınama - Son Dakika
Politika

DSP Lideri Türker'den CHP'ye Kınama

DSP Lideri Türker\'den CHP\'ye Kınama

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ana muhalefet partisine tepki göstererek, “Oyları bölüyorsunuz, verilen her oy AK Parti’ye gidiyor’ sözünü de reddediyoruz” dedi.

17.05.2015 13:03

Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ana muhalefet partisine tepki göstererek, "Oyları bölüyorsunuz, verilen her oy AK Parti'ye gidiyor' sözünü de reddediyoruz" dedi.

Tokat'a, Almus ilçesinde düzenlenecek olan Hıdrellez Şenlikleri'ne katılmak üzere gelen DSP Genel Başkanı Türker, parti binasında DSP İl Başkanı Hüseyin Alpay ile birlikte basın açıklaması yaptı. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin 50 yıllık geleceğini belirleyeceğini ifade eden DSP Lideri Türker, ana muhalefet partisini eleştirdi.

CHP'Yİ KINADI

Ana muhalefet partisinin Turhal ilçesinde seçim araçlarının şoförlerine "oyları bölüyorsunuz" diyerek baskı yaptığını ileri sürerek kınayan Türker, "Seçim araçlarına şoför bulamıyoruz. İstihdam edilen şoförleri hemen anında ana muhalefet partisi mensupları 'oyları bölüyorsunuz' diyerek baskı yapıyor. Yani AK Parti'yi demokrat olmayan otoriter parti suçluyordu da muhalefet partisinin yaptığı bu otoriter bir yapı faşizan bir davranış değilmidir? 'Oyları bölüyorsunuz, verilen her oy AK Parti'ye gidiyor' sözünü de reddediyoruz. İki seçim demokratik sol partililer CHP'ye oy verdi. Ama CHP'den seçilen milletvekilleri seçildikten sonra AKP'ye geçti. Asıl tehlikeli olan milletvekili olduktan sonra ona oy verenlerin çizgisinde devam etmeyip muhalefet edilen partinin saflarına geçmektir" dedi.

CHP'YE VERİLEN OYLARIN AK PARTİ'YE VERİLMİŞ OLACAĞI İDDİASI

CHP'ye verilen her oyun AK Parti'ye verilmiş olacağını iddia eden Türker, "Çünkü DSP'yi de bölen eskiden bizim davet ettiğimiz ama sonradan bize karşı çalışan Sayın Kemal Derviş'in çöp çatanlığında şuanda AK Parti ve CHP koalisyonun temelleri atılmış bulunmaktadır. Bu seçimin sonunda eğer CHP AK Parti ile koalisyon kuracaksa o zaman AK Parti'den kurtulalım diye herkes oraya oy verilsin istendiği zaman o verilen oylar AK Parti'ye verilmiş olmayacak mı?" diye konuştu.

" CHP'LİLER ARTI BİZE DE HAYIR KURUMU GİBİ BAKMAKTAN VAZGEÇİN"

Herkesin oyunu kendi partisine vermesi gerektiğini ifade eden Türker, CHP'lilere seslenerek şöyle konuştu: "Her yerde geziyorsunuz. Bugünlerde siz ve yandaşınız olan yorumcular bazı gazeteciler oylar bölünmesin diye başlayacaksınız ama sizin bazı oylarınız HDP'ye gidecek dendiği zaman sayın Deniz Baykal diyor ki, 'Niçin oylarımız oraya gitsin, biz hayır kurumumuyuz?' diyor. Son 12 yıldır DSP'yi bir hayır kurumu gibi görüp oylarını alan CHP'liler artı bize de hayır kurumu gibi bakmaktan vazgeçin. Biz parlamentoda oldukça sizin de hayrınıza olur. Partinizin kaymasını önleriz".

Asgari ücreti 2 bin, emekli maaşlarını ise 2 bin 600 TL yapacaklarını vaat eden Türker, Suriye'ye ait bir hava aracının düşürülmesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın seçimlerle alakası olduğunu iddia eden Türker, "Bunlar test ediliyor.Şuanda AK Parti 276'yı aşamayacak durumda olduğunu biliyor. Kendisi de iktidarı bırakmadığı için koalisyona zorlandığını biliyor. Bu nedenle bu seçimi durdurup erteletmenin tek yolu vardır, savaş hali. Allah Türkiye'yi bu tür yanlışlıklarla 7 Haziran'a kadar savaş haline sokup seçimi erteletme durumundan korusun" şeklinde açıklamalarda bulundu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Lideri Türker'den CHP'ye Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement