Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa'da - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa\'da

Bakan Yıldız, CBÜ Soma Meslek Yüksek Okulu kampüsünde incelemede bulundu

10.07.2013 12:24

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu Kampüsü'nde incelemede bulundu.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin'den bilgi alan Bakan Yıldız, sınıfları ve laboratuvarları gezerek öğrenim gören kursiyer ve öğrencilerle sohbet etti.

İnceleme gezisinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yıldız, TKİ, EÜAŞ ve TEİAŞ'ın Soma'da eğitime katkı sağladığını ve okul arazisinin 2018 yılına kadar CBÜ'ye protokol kapsamında tahsis edilmiş olduğunu hatırlattı.

Arazilerin CBÜ'ye devredilmesi konusunun gündemde olduğunu söyleyen Yıldız, okulun 16 dönümlük yer talebinde bulunduğunu, arazileri verimli, fonksiyonel kullanmak adına kurumlar arası herhangi bir karşılık beklemeksizin yerleri verdiklerini kaydetti.

Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Belediye Başkanımızın ifrazı ile beraber imarda yapılacak değişikliklerle bunu inşallah gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Kıymet takdir bedelleri ile alakalı. Üniversitemizi çok yormadan ne tür bir formül bulunabilir bunların üzerinde çalışılacak ve ondan sonra yine Somamıza güzel bir tesis kazandırılmış olacak. Göstermelik değil, yalnızca mülkiyetlerin el değiştirmesi olarak değil ama gerçekten fonksiyonel çalışacak bir yapıyı kurgulamamız lazım. Yoksa bütün kitlerin bütün bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşların mülkiyeti hazinenindir. Bizim veya üniversitenin elinde bulunması bizim açımızdan çok farketmez. İnşallah bunu inceledikten sonra ilgili arkadaşlarım da bu konu ile alakalı kamuoyuna açıklama yaparlar."

İnceleme gezisi sırasında okul içerisinde kullanılan teçhizatların eski olduğunu gördüğünü, güncellenmesi gerektiğini hatırlatan Yıldız, şunları söyledi:

"Burada eğitim alan arkadaşlarım yurt dışından da geliyorlar. Libya, Afganistan, Irak ve farklı ülkelerden gelip burada eğitim alıyorlar. Onlara en son teknolojik cihazlarla eğitimin verilebiliyor olması lazım. Bu açıdan firmalarımızın sağolsunlar bu manada bağışları oluyor. Firmalarla konuşacağım ve buradaki bir kısım eğitim tesisatının yenilenmesi ile alakalı girişimde bulunacağız."

Yıldız'a inceleme gezisinde Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, TEİAŞ Eğitim Merkezi Müdürü Hayrullah Saraç, SEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu da eşlik etti.

Bakan Yıldız, daha sonra helikopter ile Soma'dan ayrıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement