Paşinyan'dan Putin'i küplere bindirecek rest! İmzayı atarsa ülkeye girer girmez tutuklanacak - Son Dakika
Politika

Paşinyan'dan Putin'i küplere bindirecek rest! İmzayı atarsa ülkeye girer girmez tutuklanacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını söyledi. Paşinyan'ın tüzüğü onaylaması halinde hakkında tutuklama kararı çıkarılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilecek.

13.09.2023 19:28  Güncelleme: 00:39

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını söyledi. Paşinyan'ın tüzüğü onaylaması halinde hakkında tutuklama kararı çıkarılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilecek.

ROMA TÜZÜĞÜ'NE YEŞİL IŞIK

Ermenistan'dan Rusya'yı kızdıracak adım geldi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, son günlerde en çok tartışılan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul eden Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını duyurdu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını açıkladı

"MİLLETVEKİLLERİMİZİN DESTEĞİYLE ONAYLANACAKTIR"

Ermenistan hükümetinin Roma Tüzüğü'nü parlamentoya gönderdiğini hatırlatan Paşinyan, " Hükümet, Roma Tüzüğü'nü parlamentoya gönderdi ve Roma Tüzüğü benim talebim doğrultusunda milletvekillerimizin desteğiyle onaylanacaktır. Bu da Ermenistan-Rus ilişkileriyle bağlantılı değil, Ermenistan'ın güvenliğiyle ilgilidir." dedi.

Paşinyan'dan tarihi rest: İmzayı atarsa Putin ülkeye adım atar atmaz tutuklanacak

ONAYLANIRSA, PUTİN ERMENİSTAN'A AYAK BASTIĞI AN TUTUKLANACAK

Ermenistan'ın 1 Ekim 1999'da imzaladığı Roma Tüzüğü o tarihten bu yana parlamentoda onay bekliyor. Tüzüğün Ermenistan'da onaylanması halinde Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilecek.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını açıkladı

PUTİN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

UCM, 17 Mart'ta Putin hakkında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmıştı. UCM, kararında Putin'in yasa dışı bir şekilde çocukların sınır dışı edilmesi ve insanların Ukrayna topraklarından Rusya'ya yasa dışı bir şekilde nakledilmesi şüphesiyle tutuklanması çağrısında bulunmuştu.

Paşinyan\'dan Putin\'i küplere bindirecek rest! İmzayı atarsa ülkeye girer girmez tutuklanacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Paşinyan'dan Putin'i küplere bindirecek rest! İmzayı atarsa ülkeye girer girmez tutuklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement