Eskişehir 38 Yıl Sonra 2 Kadın Milletvekilini Meclis'e Gönderdi - Son Dakika
Politika

Eskişehir 38 Yıl Sonra 2 Kadın Milletvekilini Meclis'e Gönderdi

Eskişehir 38 Yıl Sonra 2 Kadın Milletvekilini Meclis\'e Gönderdi

Eskişehir, 38 yıl aradan sonra kadın milletvekiline kavuştu.

13.06.2011 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir, 38 yıl aradan sonra kadın milletvekiline kavuştu. MHP'den Ruhsar Demirel ile AK Parti'den Ülker Can milletvekili seçildi. Geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de yine AK Parti 3, CHP 2 ve MHP'de yine 1 milletvekili çıkardı.

CHP'den 1973 CHP'den milletvekili seçilen Ayşe Aliye Köksal'dan sonra Eskişehir bu kez 2 kadın milletvekilini TBMM'ye gönderdi. MHP'nin lise başı Dr. Ruhsar Demirel ile AK Parti'nin 3'üncü sırasında bulunan eczacı Ülker Can milletvekili seçildi. CHP'nin üçüncü sırasındaki kadın aday Prof. Dr. Gaye Usluer ise seçimi kazanamadı.

Eskişehir'in seçilen iki kadın milletvekilinden AK Parti'li Ülker Can seçimlerle ilgili olarak "Emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. Allah yüzümüzü kara çıkarmadı. Ülkemiz için milletimiz için Eskişehir için hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

MHP'den liste başı olarak milletvekili seçilen Ruhsar Demirel de seçim sonuçlarının Eskişehir'e hayırlı olmasını diledi. Demirel, "Eskişehir ve Türkiye'deki kadın sorunlarını bir kadın milletvekili olarak meclise taşıyacağım. Tüm sorunların çözümünün takipçisi olacağım. Teşkilat olarak bu seçimde eksikliklerimizi gördük. Bir dahaki seçimlere daha fazla çalışıp daha fazla milletvekilini MHP çatısı altında meclise taşıyacağız" diye konuştu.

BAĞIMSIZLAR BEKLENEN OYU ALAMADI

Eskişehir'de Tekel bayi içerisinde meydana gelen olayda kendisini bıçakla yaralayan kişilere şişe fırlatan ve bu görüntüleri internette tıklanma rekoru kıran 'Tekel savaşçısı Ahmet Abi' olarak adlandırılan bağımsız aday Ahmet Yılmaz sadece 641 seçmenin oyunu aldı. Eskişehir'de BDP'nin desteklediği Hasan Yalçınkaya 1425 oy alırken diğer bağımsız adaylar Nermin Yıldız 494 ve Ahmet Uluçelebi de 273 oy alabildi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eskişehir 38 Yıl Sonra 2 Kadın Milletvekilini Meclis'e Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement