Gümüşhane'de 'Dünyada ve Türkiye'de Neler Oluyor' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Politika

Gümüşhane'de 'Dünyada ve Türkiye'de Neler Oluyor' Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane\'de \'Dünyada ve Türkiye\'de Neler Oluyor\' Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane'de Saadet Partisi (SP) tarafından "Dünyada ve Türkiye'de Neler Oluyor" konulu konferans düzenlendi.

17.03.2013 17:11

Gümüşhane'de Saadet Partisi (SP) tarafından "Dünyada ve Türkiye'de Neler Oluyor" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak eski Adalet ve Çalışma Bakanlarından, Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Avukat Şevket Kazan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Avukat Akın Demir ise Gümüşhane'nin göç, tarımsal üretim, tarımsal destekleme, işsizlik rakamları ve esnafın hali ile ilgili duydukları endişeleri dile getirerek, mevcut iktidarın politikalarını eleştirdi. Gümüşhane insanının çalışmada 3. sırada fakat emeğinin karşılığını almada 62. sırada olduğunu rakamların ortaya koyduğunu ifade eden Demir, Gümüşhane'nin altyapısının düzeltilmesi ve kurumların gerçekçi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

Kazan, konuşmasında göç olgusuna vurgu yaparak, Gümüşhane ve Bayburt gibi küçük illerden büyük şehirlere sürekli göç olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın yeni bir İstanbul kurma hayali ile ilgili 'Nüfus nereden gelecek?' sorusunu yönelten Kazan, "Güneydoğu, Bayburt, Doğu Anadolu ve Gümüşhane gibi illeri boşaltıp yeni bir İstanbul yapacaklar" dedi.

Türkiye'de Milli Selamet Partisi (MSP) döneminde ağır sanayi hamlesi başlatıldığını, bütün illere kurulan fabrikalarla büyük şehirlere göçün önlenmeye başladığını kaydeden Kazan, iktidarın politikalarını eleştirerek "Bu akılları sana ABD mi? İsrail mi veriyor? Doğu Anadolu'yu boşaltıp Ermenistan, Güneydoğu'yu boşaltıp İsrail'e mi vereceksiniz?" diye konuştu.

"ERBAKAN GİTTİ BU İŞ BİTTİ ZANNETMEYİN"

Konuşmasının bir bölümünde Milli Görüş lideri merhum Erbakan'ı anlatan Kazan, "Erbakan hoca Türk değil, Dünya siyasetine etki eden bir liderdi. Erbakan gitti, bu iş bitti, zannetmeyin. Son nefesine kadar mücadele edecek insanlar oldukça bu dava bitmez. Milli Görüş oldukça da Türkiye ABD'nin kuklası olamaz" ifadelerini kullandı.

"28 ŞUBAT OLMASAYDI MİLLİ GÖRÜŞ TEK BAŞINA İKTİDARDI"

Kazan, Erbakan'ın sağcı demediğini, solcu demediğini, milli görüş dediğini ve yıllarca anlattığını belirterek, koalisyon hükümetleri döneminde gerçekleşen 28 Şubat post-modern darbesinin olmaması halinde Milli Görüş'ün tek başına iktidar olacağını söyledi.

Erbakan'ın 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu kararlarını imzalayıp imzalamadığı konusunda kamuoyunda ki tartışmalara da değinen Kazan, elindeki belgelere dayanarak katılımcılara konuyu anlattı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümüşhane'de 'Dünyada ve Türkiye'de Neler Oluyor' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement