Hatay CHP İl ve İlçe Yönetimleri Görevden Alındı - Son Dakika
Politika

Hatay CHP İl ve İlçe Yönetimleri Görevden Alındı

Hatay CHP İl ve İlçe Yönetimleri Görevden Alındı

CHP Hatay il ve merkez ilçe Antakya, Samandağ ve İskenderun yönetimleri görevden alındı.

14.02.2012 13:12

CHP Hatay il ve merkez ilçe Antakya, Samandağ ve İskenderun yönetimleri görevden alındı. Görevden alınan yönetimlerin yerlerine ise beşer kişiden oluşan mütevelli heyetleri atandı.

Görevden alınan CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu'nun yerine CHP eski il başkanlarından Ertuğrul Gün atanırken, Antakya Merkez İlçe Başkanlığı'na İbrahim Yaman, Samandağ İlçe Başkanlığı'na Muti Saitoğlluları ve İskenderun İlçe Başkanlığı'na Corc Basus'un atandığı öğrenildi. Bu arada, eski yönetimlerin belirlemiş olduğu bütün delegelerin iptal edilmesi için ilçe seçim kurullarına yazı yazıldığı ve olumlu sonuç alındığı, yapılan delege listelerinin geçersiz sayıldığı öğrenildi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP MYK'nın bu kararı parti menfaatlerini göz önünde bulundurularak aldığını belirtti. Eryılmaz, bu kararın birilerini ötekileştirmek adına alınmadığını da söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ise, parti merkezi dışında belirlenen delegelerin tabanı rahatsız ettiğini belirterek, görevden almaların bu sebeple yaşandığını söyledi. Ediboğlu, görevden alınan Hatay il yönetimini 'parti suçu işlemekle' suçladı. Ediboğlu, "Korsan delege listeleri parti tabanını rahatsız etti ve şikayetler arttı. Şikayetleri yönetime iletti, fakat Hatay il yönetimi parti suçu işlemeye devam etti. MYK olayları inceledi ve sonunda doğruluğuna inandığımız bir karar çıktı. Nisan

ayı gibi yapılacak olan kongrelerimizde tabanın istediği, herkesin delege hakkı olduğu bir CHP'yi Hatay'da yeniden canlandıracağız" dedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hatay CHP İl ve İlçe Yönetimleri Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement