Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti ile ilgili açıklama yaptı - Son Dakika
Politika

Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti ile ilgili açıklama yaptı

Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, depremin ardından Türkiye'nin üyesi olduğu NATO'dan 3 adet çadır kent talep edildiği ve bu çadır kentlerin idaresinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğü belirtildi. Şu an itibarıyla 1165 kamu personelinin kaldığı çadır kentte günlük 2 bin kişilik yemek çıkarıldığı ve fazla yemeklerin depremzede vatandaşlara dağıtıldığı ifade edildi. Valilik, devletin tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kadar büyük ve güçlü olduğunu vurguladı.

17.08.2023 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valiliği, Hatay'daki depremzedelerin yemek yediği NATO çadırındaki uzun yemek sıralarıyla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin yazılı açıklamasında, "Bazı kişi ve kuruluşların depremin tahribatını arttırmaya yönelik çabaları beyhudedir. Devletimiz, hiçbir insanımızı mağdur ve muhtaç etmeyecek kadar büyük ve güçlüdür" denildi.

Hatay'daki depremzedelerin yemek yediği NATO çadırındaki yemek sıralarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Hatay Valiliği'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı gazetelerde gerçeği yansıtmayan haberlerden dolayı açıklama yapma yükümlülüğü doğmuştur. Bilindiği üzere asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat depremleri büyük yıkımlara yol açmış ve yüz binlerce insanımızın acil olarak yardıma ihtiyacı doğmuştur. Dayanışma adına ülkemizin yanında olmak için daha depremin ilk günlerinden itibaren birçok ülke, ülkemizle ile temasa geçmiştir.

Ayrıca NATO, Türkiye dahil 31 ülkenin üye olduğu bir uluslararası kuruluştur. Bunun için Türkiye üyesi olduğu NATO'dan kullandığı standart çadır kent paketinden 3 adet talep etmiştir. NATO'nun yardım ajansı olan NSPE (Nato Support and Procurement Agency) tarafından; İskenderun, Hatay Organize Sanayi Bölgesi ve Defne bölgelerine kurulmuştur. Bu çadır kentlerin idaresi de Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından görevlendirilen personel tarafından yürütülmektedir.

"2 BİN KİŞİ" NATO'DAN YEMEK YİYOR

Bugün basına konu olan Defne ilçemizdeki NATO çadır kentine ise depremin ilk günlerinde, vatandaşlarımız yerleştirilmiştir. Daha sonra, burada kalan vatandaşlarımız, konteyner kentlere taşınarak bu çadır kente de kamu personelleri yerleştirilmiştir. Şu an itibarıyla 1165 kamu personelinin kaldığı çadır kentte, günlük üç öğün 2 bin kişilik yemek çıkarılmaktadır. Üretilen fazla yemek, talep halinde çevredeki depremzede vatandaşlara da dağıtılmaktadır. İlimizdeki diğer çadır ve konteyner kentte kalan ya da kalmayan tüm vatandaşlarımıza, düzenli olarak gıda, su ve her türlü ihtiyaçları devletimiz karşılamaktadır. Bazı kişi ve kuruluşların depremin tahribatını arttırmaya yönelik çabaları beyhudedir. Devletimiz, hiçbir insanımızı mağdur ve muhtaç etmeyecek kadar büyük ve güçlüdür."

ARŞİV GÖRÜNTÜ

Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti ile ilgili açıklama yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hatay Valiliği, NATO Çadır Kenti ile ilgili açıklama yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement