Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Politika

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

Eski Başbakan Allavi: "Irak hükümeti bu konuyu Şam hükümetiyle görüşmeli ve El Kaide milislerinin ülkeye sızmasını engellemek için harekete geçmelidir"

05.01.2014 18:34

Irak eski Başbakanı ve El-Irakiye Bloku lideri İyad Allavi, Irak hükümetinin El-Kaide milislerinin ülkeye sızması meselesini ciddiyetle ele alması gerektiğini söyledi.

Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyen Allavi, "Irak hükümeti bu konuyu Şam hükümetiyle görüşmeli ve El-Kaide milislerinin ülkeye sızmasını engellemek için harekete geçmelidir" dedi.

Allavi, Irak'ın batısındaki El-Enbar eyaletinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri ve bölgeye sızan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) milisleri arasında yaşanan çatışmalara son vermek için 7 maddelik bir çözüm önerisinde bulundu.

"Hepimiz teröre karşıyız" adını taşıyan planda, güvenlik güçlerinin şehirlerden çekilmesi ve silahlı grupların eylemlerine son vermesi, barışçıl göstericilerin isteklerinin yerine getirilmesi, tutukluların serbest bırakılması, provokatif söylemlere son verilmesi, siyasi partiler, güvenlik güçleri ve aşiret temsilcilerinden oluşacak bir heyetin sürece öncülük etmesi ve anayasaya bağlılık yer alıyor.

Allavi ayrıca planın, ilgili taraflara ulaştırılması için komiteler oluşturulduğunu ifade etti.

Hükümet karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed Alvani'nin, Ramadi kentinde kanlı baskınla gözaltına alınması ve güvenlik güçlerinin, protesto eylemlerinin yapıldığı kampı dağıtmasının ardından Enbar'da ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı. Çatışmalar nedeniyle 9 bin ailenin evlerini terk ederek, komşu bölgelere sığındığı belirtilmişti. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement