Koca'dan Gezi Parkı Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Koca'dan Gezi Parkı Değerlendirmesi

Koca\'dan Gezi Parkı Değerlendirmesi

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kentte 3 gündür süren Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eylemlerinin Türkiye'nin itibarına zarar verdiğini belirterek, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

03.06.2013 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kentte 3 gündür süren Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eylemlerinin Türkiye'nin itibarına zarar verdiğini belirterek, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

Ak Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen 'Halk Günü' etkinliğinde konuşan Koca, şiddet eylemleriyle hak aranamayacağının altını çizdi. Salih Koca, "Halkımızın bazı hususlarla ilgili olarak demokratik tepkilerini ortaya koyması, protesto hakkını kullanması konusunda da bugüne kadar Ak Parti iktidarı aslında önemli açılımlar, önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Şunu hep beraber unutmamalıyız ki Ak Parti'nin 5 temel hedeflerinden bir tanesi de demokrasi anlayışıdır ve ülkemizde ileri demokrasiyi sağlamaktır. Bu yapılanlara baktığımızda demokratik sınırlar içerisinde halkımıza, kamuya ve milletimizin değerlerine zarar vermeden bir takım demokratik tepkilerin gösterilmesini doğal karşılamak gerekiyor. Ama biz şiddet eylemleriyle de hak aranamayacağına aynı zamanda inanıyoruz" dedi.

"CHP, İKTİDAR OLABİLMENİN YOLUNUN HALKIN HUZURUNU KAÇIRMAKTAN GEÇTİĞİNİ SANIYOR"

Koca, siyasi istismarlar yapılarak muhalefet yapılamayacağını belirterek, "Şunu vurgulamamız gerekiyor ki, açık oy gizli tastif yöntemiyle iktidar olabilen CHP, bugün iktidar olabilmenin yolunun halkın huzurunu kaçırmaktan geçtiğini sanıyor ve bu yolu seçiyor. Dolaysıyla kaotik ortamlardan medet uman CHP milletvekilleri, yerel yöneticileriyle birlikte biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Ak Parti'ye doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Biz bu yürüyüş esnasında da aynı şekilde halkımızın yüzde 50'sinin oyunu almış ve 75 milyonun Başbakanı olmuş Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına karşı örf ve adetlerimize sığmayacak ifadelerin kullanıldığını, yazıların yazıldığını, dövizlerin taşındığını gördük. CHP'nin ve yöneticilerinin Başbakanımıza karşı gösterdiği davranışı milletimizin takdirine bırakmak istiyorum ve bunu doğru bulmadığımızı da belirtmek istiyorum. Ayrıca CHP'nin bu tavrı kışkırtıcı bir tavırdır" diye konuştu.

"HUZURU KAÇIRICI, FİZİKİ ORTAMA ZARAR VERİCİ EYLEMLER OLMADIĞI SÜRECE EMNİYET GÜÇLERİMİZ HERHANGİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMUYORLAR"

Bir gazetecinin, 'Polisin göstericilere işkence yaptığı öne sürülüyor, ne düşünüyorsunuz?' şeklinde sorusuna ise Koca, süreçte emniyet mensuplarının bir takım eksikliklerinin, hatalarının olabileceğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Emniyet görevlilerimiz bu süreci mümkün olduğu kadar sağduyulu bir şekilde götürmeye çalışıyorlar. Özellikle bu olaylar sırasında emniyet güçlerimize karşı, alkol şişelerinin, taşların, sopaların atıldığını hep birlikte görüyoruz. Bu olaylar basın mensuplarının kameralarına ve objektiflerine de yansıyor. Dolaysıyla bunları doğru bulmak mümkün değil. Yani emniyet güçlerimize karşı bu tür taşlı, sopalı eylemlerin yapılması doğru değil. Ancak bahsedilen şekilde emniyet güçleri de orantısız güç kullanmışsa bu da doğru değil. Ama Eskişehir emniyetimizin bu konuda son derece hassas davranmaya çalıştığını biliyoruz. Dikkat ederseniz huzuru kaçırıcı, fiziki ortama zarar verici eylemler olmadığı sürece emniyet güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmuyorlar."

Toplantıda Koca, haftada 3 gün olan Eskişehir-Bürüksel uçuşlarının 17 Haziran'dan sonra 5 güne çıkacağının müjdesini de verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Koca'dan Gezi Parkı Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement