Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardin'de - Son Dakika
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardin'de

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardin\'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

11.08.2012 20:22

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Şanlıurfa'dan karayolu ile Mardin'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı, Mardin Müzesi'nde, Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve kurum müdürleri karşıladı. Bakan Günay, ilk olarak Mardin Müzesi'ndeki arkeoloji parkında eğitim alan çocuklarla görüştü ve kendileri ile bir süre sohbet etti. Çocuklara oyuncak dağıtan Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra müzede incelemelerde bulundu.

Müzenin depo kısmını Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile birlikte basına kapalı bir şekilde dolaşan Bakan Günay, restorasyon analiz laboratuvarı hakkında bilgi aldı. Laboratuvarda, Dara Antik Kentte bulunan toplu mezarlıktaki kafataslarının inceleyen stajyer öğrenci ile bir süre sohbet eden Bakan Günay, tahmini olarak M.Ö. 5. yüzyıllara ait toplu mezarlıktan çıkan kafataslarının DNA tespitinin yapılmasını istedi. Bakan Günay, kırık testileri onaran stajyer öğrencilerden Sevim Ateş'e "Babalarımız bunları kırdı, onarmak ise size düştü. Kolay gelsin" dedi.

Bakan Günay, müzede beslenen tavus kuşundan dökülen bir tüyü, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'e hediye etti. Günay, tüyün nazar değmemesi için tarihi konağına asılmasını istedi.

Daha sonra SİT alanındaki alt yapı çalışmalarını denetleyen Bakan Günay, burada vatandaşlar ile sohbet etti. Bir vatandaşın 'Mardin Kalesi ziyarete açılsın' talebi üzerine Bakan Günay, "Kale ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kalenin devrini aldık. İnşallah en kısa zamanda turizme açacağız" dedi.

Berberindekilerle birlikte Kasımiye Medresesi'ni gezen Bakan Günay'ın yanına gelen Mehmet Taş (63) "Burada sigortasız çalıştırılıyorum. Yapılan yardımlar yetersiz. Bana yardımcı olun" dedi. Günay, durumu Mardin Valisi Turhan Ayvaz'a sordu. Vali Ayvaz da, Bakan Günay'a, "Kendisi burada, medresede gönüllü çalışıyor. Yaptığımız yardımlar da vakıf aracılığı ile yapıyoruz" dedi.

Bakan ve beraberindeki heyet, daha sonra Yenişehir Karayolları Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlenen iftara katıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kültür ve Turizm Bakanı Günay Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement