MHP'li Milletvekili Başkan'dan Suriye Eleştirisi - Son Dakika
Politika

MHP'li Milletvekili Başkan'dan Suriye Eleştirisi

MHP\'li Milletvekili Başkan\'dan Suriye Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye’nin Suriye bataklığına sürüklenmek istendiğini söyledi.

16.10.2015 17:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye'nin Suriye bataklığına sürüklenmek istendiğini söyledi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti'nin dış politikada komşularla sıfır sorun mantalitesi ile çıktığı yolda uygulamaları ile tam anlamıyla dar boğaza girdiğini, Türk dış politikasını iflas ettirdiğini iddia etti. Hükumetin Suriye politikasında batağa saplanmış olduğunu ileri süren Başkan, "Yanlış politikalar sonucu ülkemiz ne yazık ki bir savaş ortamına çekilmek istenmektedir. Bugün sınırımızda ordumuz milliyeti belli olmayan bir insansız hava aracı düşürülmüştür. Yaşananlar MHP'nin uyarılarında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Gelişmeler serinkanlılıkla değerlendirilmeli, küresel dengeler, bölgesel tehditler iyi hesap edilmelidir. Türkiye'nin bir bataklığa sürüklenmesine izin verilmemelidir" dedi.

Türkiye'nin bir maceraya sürüklenmek istenildiğini, bu duruma müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Abdurrahman Başkan, "Ülke kişisel hırs ve arzulara kurban edilmemelidir. Ülkemizin, milletimizin çıkarları ve o bölgedeki Türkmenlerin can ve mal güvenliği de hesaba katılmalıdır. Suriye politikası gözden geçirilmelidir" şeklinde konuştu.

Gelişmelerin ülkemizdeki seçim güvenliğini de zora soktuğunu ileri süren MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, seçim güvenliğinin de en ince detayına kadar alınması gerekmekte olduğunu sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Milletvekili Başkan'dan Suriye Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement