MHP'li Türkoğlu'ndan AK Parti'li Vekillere Mektup - Son Dakika
Politika

MHP'li Türkoğlu'ndan AK Parti'li Vekillere Mektup

MHP\'li Türkoğlu\'ndan AK Parti\'li Vekillere Mektup

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekillerine yazdığı mektupta, anadilde savunma talebinin 'tuzak' olduğunu savundu.

05.12.2012 17:26

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekillerine yazdığı mektupta, anadilde savunma talebinin 'tuzak' olduğunu savundu.

MHP'li Türkoğlu, hükümetin hazırladığı anadilde savunma ile ilgili yasa tasarısı TBMM gündemine gelmeden önce AK Parti milletvekillerine bir mektup gönderdi. Mektubunda, "Ana dilde savunma hakkı, bu güne kadar verdiğimiz tavizlerin kurumsallaşmasını sağlayacak en önemli adım olacaktır" iddiasında bulunan MHP'li Türkoğlu, "Mahkemelerde Kürtçe savunma hakkının tanınması, Kürtçe'ye devlet katında statü ve geçerlik kazandıracaktır. Bu yolun geriye dönüşü de olmayacaktır. Bu düzenlemenin mevcut sorunu çözmek yerine milli birlik ve beraberliğimizi hırpalayarak bizi çok dilli, çok milletli ve çok devletli bir sürece sokacağını bu günden görmek zorundayız. Belçika'nın, Yugoslavya'nın düştüğü hatalardan ibret almalıyız. Bu bizim hem geçmişimize hem de gelecek nesillerimize karşı dini, tarihi, milli, vicdani ve ahlaki sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, ana dilde savunma ile ülke toplumu arasındaki küçük farklılıkların ayrışma haline geleceğini öne sürdüğü mektubunda, şunları kaydetti:

"Dini bir, peygamberi bir, vatanı, milleti, bayrağı ve dili bir, vatan ve millet sevgisini kendisine şiar edinmiş, aynı milli ve manevi değer ve hedefleri paylaşan ancak, sadece farklı siyasal yol ve yöntemleri benimsemiş olan bizlerin, küçük farklılıklarımızı ayrışma haline getirmemizi, birbirimize karşı sağırlaşmamızı, inançlarımız ve milletimiz asla kabul etmez. Biliyor ve inanıyoruz ki; gerçek müminler birbirlerine karşı merhametli, duyarlı ve anlayışlı olanlardır. Bunun bir sonucu olarak müminler, birbirlerine karşı, hatada uyarıcı ve doğruda teşvik edici olmak durumundadır."

Türkoğlu, ver-kurtul yöntemiyle 'çözemedik bari verip kurtulalım' psikolojisinin topluma egemen olmasının sağlanmaya çalışıldığını iddia ederek, "Hiç kimse başka bir kimsenin vasisi ya da sorumlusu değildir. Ancak siyasi kimliklerimizden sıyrılıp, sadece bu ülkede yaşayan ve gelecek nesillerinin de bu ülkede refah ve huzur içinde yaşaması gerektiğine inanan birer sorumlu fert olarak duyuracağımız bir ses, hissettireceğimiz bir nefes bizi vicdanen müsterih hale getirebilecektir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Türkoğlu'ndan AK Parti'li Vekillere Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement