Milli Savunma Bakanı Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na Ziyarette Bulundu - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na Ziyarette Bulundu

Milli Savunma Bakanı Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı\'na Ziyarette Bulundu

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ziyarette bulundu.

10.07.2015 11:39

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ziyarette bulundu.

İsmet Yılmaz'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na seçilmesinin ardından yeniden Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Vecdi Gönül dün Türkiye Büyük Meclisi'nde yemin ederek göreve başladı. Milli Savunma Bakanı Gönül, göreve gelmesinin ardından ilk ziyaretlerinden birini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na yaptı. Bakan Gönül, Vakıf Genel Müdürü Orhan Akbaş'ı makamında ziyaret etti.

Akbaş, tarafından, Bakan Gönül'e Vakfın ve savunma sanayiine yön veren bağlı ortaklıkların çalışmaları hakkında bilgi verildi. Vakıf Genel Müdürü Akbaş, Türkiye'deki savunma sanayiinin gelişiminde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın bir dönüm noktası olduğunu, harekat sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu silah, araç ve gereçlerinin tedarikinde karşılaşılan sorunların giderilmesi maksadıyla, savunma ihtiyaçlarının yerli imkanlarla karşılanmasının öneminin kavrandığı ve ulusal modern savunma sanayinin ilk adımlarının bu dönemde atıldığı belirtildi.

Akbaş, 1970'li yıllarda kurulan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakıflarının 1987 yılında TSK Güçlendirme Vakfı olarak tek çatı altında birleştirilmesinin ardından TSK Güçlendirme Vakfı bağlısı şirketlerin, Türk Savunma Sanayiinin gelişiminde büyük bir sorumluluk üstlendiğinin altını çizdi.

Vakıf Genel Müdürü Akbaş, Vakıf şirketleri ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN'ın özgün ürünlerde sağlamış oldukları teknoloji birikimi ve yüksek rekabet kabiliyetleri sayesinde kendi faaliyet alanlarında lider şirket konumuna geldiklerini belirterek Türk Savunma Sanayiinde öncü konumundaki Vakıf şirketlerinden ASELSAN'ın dünya savunma sanayi şirketleri arasında 67'nci, TUSAŞ'ın ise 80'inci sırada olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Vakıf Genel Müdürü Akbaş'ın sunumu hitamında, Bakan Gönül tarafından savunma sanayiinin tarihsel gelişimi konusunda genel bir değerlendirme yapıldı.

Bakan Gönül savunma sanayiinin önemi vurgulayarak savunma sanayiindeki gelişmeler, yaşanan sıkıntılar konusunda bilgiler verilerek kendi tecrübelerini aktardı.

Bakan Gönül, savunma sanayi konusunda gelinen aşamanın gurur verici olduğunu vurgulayarak Türk Halkının çok değerli bağışlarıyla desteklenen Vakıf ve Vakıf Bağlı Ortaklıklarının bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen TSK Güçlendirme Vakfı ve Vakıf şirketi çalışanlarına başarılar diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Gönül, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na Ziyarette Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement