Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

Gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden operasyonları yöneten Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Irak sınır hattına gitti. Bakan Yaşar Güler'in beraberinde TSK Komuta Kademesi de bulunuyor.

24.12.2023 10:25  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'ta 12 askerimizin şehit düşmesinin ardından sabahın ilk ışıklarına kadar PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen hava harekatını yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK'nın komuta kademesiyle birlikte Kuzey Irak'a gitti.

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

TSK KOMUTA KADEMESİYLE IRAK SINIRINDA

2 günde 12 askerimizin şehit olmasının ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekatında PKK terör örgütüne ait 29 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar hava harekatını ve operasyonları yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesiyle birlikte Irak sınırına gitti.

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden operasyonları yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Irak sınır hattına gitti" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

BAKAN GÜLER ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALAN PİLOTLARA SESLENDİ

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiği Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatları sonrasında pilotlara seslenmişti. Bakan Güler, "Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

"HİÇBİR TERÖRİST MEHMETÇİĞİN PENÇESİNDEN KURTULAMAYACAK"

"Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız." diyen Güler, şöyle devam etti; "Dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

"TERÖR ÖRGÜTÜ SON ÇIRPINIŞLARINI VERMEKTEDİR"

Güler, bugüne kadar terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirterek, şunları söyledi; "Artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzi anlayışla devam edecektir."

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

"KILICINIZ KESKİN, AZMİNİZ VE GAYRETİNİZ DAİM OLSUN"

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerinin pilotlar tarafından büyük bir başarıyla vurulduğunu dile getiren Güler, "Bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Terörle mücadelede elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak, onların fedakarlıklarını daima şükran ve minnetle yad edeceğiz." şeklinde konuştu. Bakan Güler, Pençe ve Pençe-Kilit Harekatı bölgelerinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Siz değerli silah ve mesai arkadaşlarıma da hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla." dedi.

Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler\'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı, Irak sınırında! Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Beşiktaş 1903: Her seçim öncesi aynı senaryo. Olan garibanın çocuğuna oluyor. 63 18 Yanıtla
  • Ali Arslan: Halkı teselli etmeyi bırakın, burada şu görülüyor,eğitim zayıf ve gaflet var, komutanlarımız uyuyormu,ata sozumuzudemi unuttunuz, Su uyur düşman uyumaz, evlatlarımiz tabiki vatana feda olsun ,ama çapulcular bu kadar rahat olmamaları gerekiyordu,şimdi yapılacak olan Türk töresi gereği intikam,köklerini kanlarını kurutalim 47 16 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Sınır hattımı şimdiye kadar ırak ve Suriye'de taş üstünde taş kalmamalı idi Sınır hattı yol geçen hanı 46 7 Yanıtla
  • mert çelik: tek cozum ıragı ele gecırmek,ama abd ısgal etmıstı 5 0 Yanıtla

Advertisement