Saraçhane Parkı'ndan Mursi'ye Destek - Son Dakika
Politika

Saraçhane Parkı'ndan Mursi'ye Destek

Saraçhane Parkı\'ndan Mursi\'ye Destek

ÖZGÜR DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya: "28 Şubat sürecinde Türkiye'de yaşananlar neyse, bugün Mısır'da yaşatılmaya çalışılan süreç de odur"

02.07.2013 16:52

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı hareketin bir benzerinin 28 Şubat'ta Türkiye'de yaşandığını savundu.

Saraçhane Parkı'nda biraraya gelen ÖZGÜR-DER üyeleri, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek verdi.

"Türkiye'den Mısır'daki Müslüman kardeşlere bin selam" pankartı açıp, "Diren Mursi, diren Mısır", "Vandallığa, baskılara, darbelere karşı çık", "İslami yönetime evet, laik azgınlığa hayır" şeklinde dövizler taşıyan grup, "Paşaların tankı susturamaz halkı", "İslami hareket engellenemez", "Tevhid, adalet, özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, son dönemde "İslami harekete" karşı, geniş bir cephenin adeta savaş açtığını ileri sürdü.

Mısır'da çok farklı grupların "Mursi karşıtlığı" adı altında biraraya geldiğini kaydeden Kaya,  "İslami harekete ve Müslümanlara karşı biraraya gelen unsurlara baktığımızda, kesinlikle biraraya gelebilmeleri; değil bir ülkeyi bir belediyeyi dahi birlikte yönetebilmeleri mümkün görünmüyor. Ancak sanki İslami iktidarın, yönetimin yıkılması durumunda, Mısır'ı bu kişilerin yönetebilecekleri gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kesinlikle yalandır. Dedikleri olacak olsa, Mısır'ı da Ortadoğu'yu da büyük bir kaos bekliyor demektir. Asla biraraya gelemezler ve bir ülkeyi yönetemezler. Asla Mısır halkının taleplerine karşılık veremezler" ifadelerini kullandı.

Mursi karşıtlarının hiçbir hukuki argüman öne süremediğini, demokrasi yanlısı gibi görünüp askerin yönetime müdahale etme sinyalini büyük bir sevniçle karşıladıklarını savunan Kaya, "28 Şubat sürecinde Türkiye'de yaşananlar neyse, bugün Mısır'da yaşatılmaya çalışılan süreç de odur" dedi.

Mısır'da halkın sokaklara indiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savunan Kaya, "Mısır halkı, sadece Tahrir'de toplanan bir kaç yüz bin kişiden ibaret midir? Mısır halkı İskenderiye'de sokağa çıkan onbinden ibaret midir? Mısır halkı Mübarek'in devrilmesinden bu yana 4 kez sandık başına gitti ve hepsinde İslamcıların istediği yönde oy kullandı. Mısır halkı adına kim konuşuyorsa, doğruyu söylemiyor. Mısır halkı adına konuşmaya yetkili olanlar yalnızca Muhammed Mursi ve onun hükümetidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Mursi'ye Mısır'da İslami hareketin "tüm renklerinin" destek verdiğini kaydeden Kaya, şunları söyledi:

"Mursi'yi diktatör olarak konumlayan kirli koalisyonun, aslında sadece Mursi'nin şahsına karşı ihvana değil, bizatihi İslami harekete, Müslümanların taleplerinin gerçekleşmesine karşı asırlık bir düşmanlık içinde olan kirli bir koalisyon olduğunu, emperyalizmin bir anlamda uzantıları olduğunu, batıcı hayat anlayışının, laik modern hayat tarzının dayatmacı bir şekilde Mısır'a ve bütün ortadoğuya yansıtılmasına, dayatılmasına çalışan unsurların temsilcileri olduğunu herkes görüyor. Bu yüzden de Mısır'daki bütün İslami hareket mensupları teyakkuzdadır."

Basın açıklamasında Haksöz Haber Dergisi Yazarı Hamza Türkmen ile gazeteci Ahmet Varol da birer konuşma yaptı.

Hamza Türkmen, "Müslümanların", Türkiye'de de Mısır'da yerel ve küresel vesayetler; egemen, batıcı, Avrupacı elitlerden, işbirlikçi sermaye ve bürokrasi tahakkümünden kurtulma eğiliminde olduklarını kaydetti. "Müslümanların" tüm dünyada mücadelelerini yükselttiklerini kaydederek, "Bu özgürleşme eğilimi Çin'den Rusya'ya, AB'den ABD'ye kadar küresel kapitalizmi ürkütüyor, Siyonizme korkulu rüyalar gösteriyor" diyen Türkmen, Mursi'nin yanında olduklarını ifade etti.

Ahmet Varol ise uluslararası medyanın, Gezi Parkı olaylarındaki gibi Tahrir Meydanı'ndaki gösterilere karşı da bilinçli bir karartma uyguladığını savunurken, "Dürüst medyaya, bu algıyı değiştirmek için önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Saraçhane Parkı'ndan Mursi'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement