Sp Divan Toplantısında Konuşan Şevket Kazan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sp Divan Toplantısında Konuşan Şevket Kazan Açıklaması

Sp Divan Toplantısında Konuşan Şevket Kazan Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, "Bizim bir delikanlımız vardı milli görüş saflarında."

24.06.2012 17:05

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, "Bizim bir delikanlımız vardı milli görüş saflarında. Düz duvarlara çıkar bayrak asardı. Rabbani'nin sağ, Hikmet Yar'ın sol dizine otururdu. Bizim böyle bir yiğidimiz vardı. Şimdi bu yiğidimiz Amerika ile kol kola. Gerçekti, hayal oldu" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Saadet Partisi'nin divan toplantısı Kozluören köyünde mesire yerinde yapıldı. Toplantıda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, "Erbakan bize hakkı hakim kılma konusunda çalışmayı öğretti. 'Ey millet! İslamsız Saadet olmaz' dedi. 'Eğer dünyada mesut olmayı istiyorsanız bunun yolu Saadet'tir ve İslam'dır' dedi. Son nefesine kadar anlattı. 100 yılda bir gelir. Emaneti bize bıraktı. Hakkı hakim kılma mücadelesini bizi bıraktı. Şimdi vazife sizde. Hak hakim oluncaya kadar biz de mücadele etmeye devam etmeliyiz. Bize benzediği söylenen, benzemek şöyle dursun, batının uydusu haline gelen Başbakanı tasfiye edinceye kadar" diye konuştu.

Erbakan'ın D-8'i kurduğunu, fakat hükümetin buna sahip çıkmadığını belirten Şevket Kazan şunları söyledi:

"15 Haziran'da D-8'in toplantısının olacağı yerde, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, o toplantıyı bıraktı gitti Amerika'da G-20 toplantısına katıldı. Kimden yanasınız, İslam'dan yana mısınız, Amerikan yana mısınız? Amerika'dan yana olarak tüm İslam dünyasını kan gölüne çevirdiniz. Irak'ta ki manzara nedir? Amerika geldi de huzura kavuştu mu? Ortadoğu, Lübnan, Mısır, Suriye'nin hali nedir? Neden bu böyle oldu? Dediniz ki Amerikasız siyaset olmaz. Biz Amerika ile kol kola gireceğiz dediniz ve dünyaya huzuru getireceğiz dediniz. İşte dünyaya getirdiğiniz huzur ortada. Eğer siz Erbakan hocanın yolundan gitseydiniz bugün Ortadoğu kan gölüne dönmezdi".

AK Parti'nin genel seçimlerde slogan olarak 'Hayaldi, gerçek oldu' cümlelerini kullandığını ifade eden Kazan, "Ben de diyorum ki gerçekti, hayal oldu. Bizim bir delikanlımız vardı milli görüş saflarında. Düz duvarlara çıkar bayrak asardı. Rabbani'nin sağ, Hikmet Yar'ın sol dizine otururdu. Bizim böyle bir yiğidimiz vardı. Şimdi bu yiğidimiz Amerika ile kol kola. Gerçekti, hayal oldu. Her toplantıda bu delikanlıyı tekrar bu davaya hizmete koştur diyorum, ama kapılar mı kapandı bilmiyorum. Bizim vazifemiz hakkı hakim kılmaktır. Bu yolda şaşmadan devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl belediye başkanlığı seçimleri var. Bu seçimler çok önemli. Bu seçimleri kazanmanın ardından tekrar parlamentoda yer bulacağız. Bursa ve de özellikle İnegöl'de Saadet Partisi'nin yerelde iktidar olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalarında ardından mahalle başkanlarına teşekkür belgesi takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sp Divan Toplantısında Konuşan Şevket Kazan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement