TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Ersoy: "Hiçbir darbecinin, meşru siyasetçilere vereceği ders olamaz"

04.07.2013 16:31

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, hiçbir darbecinin, meşru siyasetçilere vereceği ders olamayacağını belirtti.

MHP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için geçici köy korucularının sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul'a getirdi.

Öneri lehinde söz alan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, korucuların ve ailelerinin, zor şartlarda devlete ve millete bağlılığını ıspatladığını söyledi. Türkoğlu, korucuların, bölge arazisini iyi tanıdığı, terör örgütü mensuplarının nerede barınacağını, güçlerinin neler olabileceğini bildiği için PKK tarafından büyük tehdit olarak algılandığını söyledi.

Türkoğlu, korucuların, 365 gün 24 saat eşkiyanın hedef tahtası olduğunu ifade ederek, korucuların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Türkoğlu, korucuların, dik duruşları ve hizmetleri karşılığı aldığı ücretlerin açlık sınırı altında olduğunu ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, öneri lehinde yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin eğitiminin önemine işaret etti. Gök, yapılan bir araştırmaya göre, geçici köy korucusu olma isteğinin en önemli nedeninin işsizlik, yoksulluk olduğunu söyledi.

Gök, köy korucularının çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini bu konuda kanun teklifi verdiklerini belirtti. Gök, ancak köy koruculuğunun kaldırılarak devletin asli güçlerinin yerine getirilmesini önerdiklerini söyledi.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, köy korucularının hatırı sayılır maaş aldığını söyledi. Ersoy,  geçici köy korucularının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Ersoy, Mısır'daki askeri müdahaleye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, darbelerin meşru kabul edilmesinin, millet iradesine ve seçilmişlere yapılabilecek en büyük hakaret olduğunu ifade etti.

Bazı siyasetçilerin 'ama'lı, 'velakin'li açıklamalar yapmasının, bundan Türk siyasetçilerinin dersler çıkarmasını tavsiye etmesinin üzüntü verici olduğunu kaydeden Ersoy, hiçbir darbecinin, meşru siyasetçilere vereceği ders olamayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. -

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement