TSK'da Devir Teslim Takvimi Belli Oldu - Son Dakika
Politika

TSK'da Devir Teslim Takvimi Belli Oldu

TSK\'da Devir Teslim Takvimi Belli Oldu

YAŞ'da Karara Bağlanan Terfi ve Atamalardan Sonra TSK'nın Komuta Kademesindeki Devir Teslim Tören Takvimi de Belli Oldu.

09.08.2010 10:44  Güncelleme: 13:21

Yüksek Askeri Şura'da karara bağlanan terfi ve atamalardan sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesindeki devir teslim tören takvimi de belli oldu.

1 Ağustos'ta toplanan ve ancak atamalarda yaşanan kriz nedeniyle 8 gün sonra netlik kazanan atamalardan sonra devletin zirvesi ile komuta kademesi ilk kez 19 Ağustos'ta toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda(MGK) bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkanlığı'nda toplanacak MGK'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları katılacak. MGK toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile emekliliğini isteyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık son kez katılacak.

MGK toplantısından sonra da TSK'nın komuta kademesindeki devir teslim törenleri yapılacak. 24 Ağustos'ta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, görevini, Orgeneral Necdet Özel'e devredecek.

26 Ağustos tarihinde ise Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, bu görevini Orgeneral Komutanı Erdal Ceylanoğlu'na devredecek.

Bu törenin ardından Genelkurmay Karargahı'nda Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreni gerçekleşecek. 30 Ağustos tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılan Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'e devredecek.

29 Ağustos'ta GATA'da mezuniyet töreni gerçekleşecek.

TSK'daki atama ve terfi işlemlerinin geçerlilik kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenecek resmi törenlerin ardından, geleneksel olarak 30 Ağustos resepsiyonu verilecek.

19 Ağustos'ta yapılacak MGK toplantısından sonra devletin zirvesi devir teslim törenleri nedeniyle tam 5 kez bir araya gelecek.(ANKA)

 

 

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TSK'da Devir Teslim Takvimi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement