Vural: Elinizde Belge Varsa Savcılara Verin - Son Dakika
Politika

Vural: Elinizde Belge Varsa Savcılara Verin

Vural: Elinizde Belge Varsa Savcılara Verin

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara ilişkin, "Ey AKP, 10 yıldır devleti yönetiyorsunuz."

24.02.2012 15:34

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon hükümetleri döneminde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü yönündeki iddialara ilişkin, "Ey AKP, 10 yıldır devleti yönetiyorsunuz. Elinizde koalisyon döneminde İmralı ile görüşüldüğüne dair belge varsa bunu savcılara verin. Bu, en azından size oy verenlere namus ve şeref borcunuzdur" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunarak, konuşmasına başlamak istediğini belirtti.

" (PKK ile masaya oturmadık, oturduğumuz ispat eden şerefsizdir) dediniz. Toplantıların ses kayıtları ortaya çıktı" ifadesini kullanan Vural, "MİT olayıyla ilgili kanun çıkardınız ama korkunuz daha geçmedi. PKK-KCK ile suçüstünde yakalandınız. Battığınız çukurdaki çamurları MHP üzerine sıçratmaya çalışıyorsunuz. MHP, imanlı ve inançlı bir partidir. Bu çamur bize bulaşmaz. Sizde yürek olsa MHP'nin parlamentoda bile olmadığı bir döneme ilişkin partimize dil uzatan BDP'nin ipine sarılmazsınız" diye konuştu. Vural, şöyle devam etti:

"Nasıl PKK ve KCK ile iş tutuyorsanız, parlamentoda da BDP ile iş tutuyorsunuz. 'Hedonist' olduğunu söyleyen Ömer Çelik'e, şeytanla bile görüşeceğini söyleyen Hüseyin Çelik'e ve ağlak suratlılara sesleniyorum; 'MHP'nin İmralı ile görüştüğünü' söylediniz. Şeref ve haysiyeti olanlar bu iddialarının arkasında durur. Şimdi hiçbirinin gıkı çıkmıyor. Madem er meydanına çıkmaya cesaretiniz yok... Hodri meydan diyoruz. AKP hükümeti, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsan bu konuyla görevli savcıya izin ver. Yüreğin, ciğerin varsa yap bunu. Hodri meydan, var mısınız- Gelin yargının önünü açalım. Bundan daha samimi bir talep olabilir mi- Bizim hükümetimiz dönemi de dahil olmak üzere bunu yapalım. Milletten gerçekleri saklamayın."

"Oslo bataklığındaki müzakerelere, ıslak imzalı protokollere batacaksınız" diyen Vural, Hükümete, "PKK ile görüşmelere yönelik soruşturmanın önünün açılması" çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın, protokollere ilişkin sorulara yanıt vermesini beklediklerini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İliştirilmiş bir AKP'li diyor ki 'Oslo görüşmelerinin MHP tarafından siyasete alet edilmesi doğru değil' Sen kimsin yahu- Milletin birliği, bütünlüğü peşkeş çekilecek, biz susacağız öyle mi- Çıkıp açıkça, söylesene, 'ben AKP politikalarının borazanıyım' diye. Şuna bakın yahu. Kendine gel. Bizim siyasetimiz, bu milletin var ve güçlü olma siyasetidir. Bizim varlık nedenimiz budur. MHP'ye dile uzatma. Kendinizi Ali kıran baş kesen mi sanıyorsunuz- PKK ile iş tutup, bunu millete 'çözüm' diye sunuyorsunuz."

-"Milletten tepki gelince..."-

Vural, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, özel yetkili mahkemelere ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Vural, "Bu mahkemeler ne zaman kuruldu- 2004'te miydi acaba- Sayın Çiçek, o zaman Adalet Bakanı idi galiba" dedi.

"Bunları yapıyorlar, yapıyorlar, kullanıyorlar. Sonra da milletten tepki gelince geri adım atıyorlar" diyen Vural, şöyle konuştu:

"Sayın Çiçek'in, bu konudaki değerlendirmelerine bakılırsa bir öngörü eksikliği var. Umarım, Sayın Meclis Başkanı aynı zamanda yargının bağımsız ve tarafsız olması konusuna yani kuvvetler ayrılığı ilkesine de sahip çıkar. Bununla ilgili ifadeleri bir rahatsızlığın belirtisidir ama bu bizim işin özünü kaçırmamamıza neden olmamalı. İşin özü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Yargı bugün yürütmenin baskısı altındadır."

Vural, bir başka gazetecinin, "Eğitimle ilgili 4+4+4 sistemine ilişki tartışmalar sürüyor, özellikle kız çocuklarına ilişkin. Sizin değerlendirmeniz nedir-" sorusuna ise "Hepimiz çocuklarımızı okula vereceğiz. Bu uzun bir dönemi işaret ediyor. AKP'nin olmayacağı, battığı bir dönemi işaret ediyor. Devlet yönetiyoruz burada. Burası çadır devleti değil" yanıtını verdi.

Bu tip bir düzenlemenin devletin ilgili kuruluşları tarafından etki analizinin yapılması gerektiğini ifade eden Vural, "Çıkmış, 5 grup başkanvekili kanun teklifini hazırlamış. Devletin ilgili kurumları yok sayılmış. Bu kurumlar ne iş yapar o zaman- Üniversitelere sorulmuş mu hayır. Sivil toplum örgütlerine sorulmuş mu hayır. Bu konunun sadece imam-hatiplere indirgenerek tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Zorunlu eğitimin artırılmasına ve öğrencilerin kabiliyetlerine göre yönlendirilmesine biz de tarafız ama üniversitelerin sınavsız olması şartıyla" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Vural: Elinizde Belge Varsa Savcılara Verin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement