Adana'da Da Akdeniz Oyunları Heyecanı - Son Dakika
Spor

Adana'da Da Akdeniz Oyunları Heyecanı

Adana\'da Da Akdeniz Oyunları Heyecanı

Mersin'in 20 Haziran 2013'de 24 Ülkenin Katılımı İle Yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları Organizasyonunu Kazanmasının Sevinci Adana'da Da Yaşanıyor.

24.02.2011 18:40

ADANA'DA DA AKDENİZ OYUNLARI HEYECANI

Adnan POYRAZ/ADANA, (DHA)

Mersin'in 20 Haziran 2013'de 24 ülkenin katılımı ile yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları organizasyonunu kazanmasının sevinci Adana'da da yaşanıyor.

Adana Valisi İlhan Atış, Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile birlikte Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesinde incelemede bulunup, ilgililerden Kürek ve Kano Parkuru hakkında bilgi aldı.

Vali Atış, "Akdeniz Oyunları Mersin'de kaldı. Komşu ilimiz Mersin'e Adana olarak Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, Çukurova Üniversitemizle tüm desteklerimizi vereceğiz" dedi.

PARKUR HAZIR

Vali Atış'a Kürek ve Kano Parkuru hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, "Parkur Albaho sistem 9 karavanlı olup, iki bin metre uzunluğunda, kürek ve kano parkurdur. Ayrıca 5 tane su üstü yüzer hakem kulesi, teknelerin suya inişlerini sağlayacak 2 takım yüzer iskelesi bulunmaktadır. Suyun yükselmesi ve alçalması durumunda parkur etkilenmemektedir. Parkur uluslararası standartlarda yapılmıştır. Bu parkurda kış aylarında özellikle kuzey ülkelerden gelecek olan kürek ve kano takımları aylarca kamp yapabileceklerdir.

Çukurova Üniversitesi, Seyhan Baraj gölü kenarında kurulu olduğu için su sporları açısından şanslı bir üniversitedir. Bu imkanları da ellerinden geldiğince kullanmaya çalışıyorlar. Son zamanlarda Kano, Sualtı Sporları, Yelken, Yüzme, Kürek, Su Kayağı, Rafting gibi sporlara yatırım yaparak yarışmalarda derece almaya başlamışlardır. Adana, bu donanımlarıyla Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak Akdeniz Oyunları'nın bir parçası olabilir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Adana'da Da Akdeniz Oyunları Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement