Futbol Federasyonu'nda 29 Haziran'a Doğru - Son Dakika
Spor

Futbol Federasyonu'nda 29 Haziran'a Doğru

Futbol Federasyonu\'nda 29 Haziran\'a Doğru

Gözler, 29 Haziran'da yapılacak Futbol Federasyonu Olağan seçim kongresinde yeni yönetime girecek kişilere çevrildi.

21.06.2011 16:15

Mahmut Özgener'in göreve devam etmeyeceğini açıklaması ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın Mehmet Ali Aydınlar isminin etrafında birleşmesinden sonra gözler, 29 Haziran'da yapılacak Futbol Federasyonu Olağan seçim kongresinde yeni yönetime girecek kişilere çevrildi. Her seçim döneminde olduğu gibi boş koltuklar için kulis faaliyetleri de hızlandı. Mehmet Ali Aydınlar'ın Başkan, Lütfi Arıboğan ile Göksel Gümüşdağ'ın Başkanvekili olarak devam etmesinin kesinleşmesinden sonra gözler diğer koltuklarda kimin oturacağına çevrildi.

SON DURUM

Özgener döneminde iş dünyasının önde gelen isimlerinden Oğuz Çarmıklı ile Zafer Yıldırım'ın Aydınlar'a yakın olmaları nedeniyle yeniden teklif edilecek görevi kabul edecekleri söyleniyor. Bu iki ismin Mahmut Özgener başkanlığında devam eden yönetimde de fazla ön plana çıkmadıkları hatta toplantılara bile çok az iştirak ettikleri biliyor. Eski kabineden Ufuk Özerten'in durumu ise farklı. Özerten ya yönetimde Profesyonel kurul başkanı ve Eğitimden Sorumlu üye olarak kalacak, ya da değişmesi kesin gözüyle bakılan MHK'nın başına getirilecek. MHK başına getirilmesi düşünülen bir diğer isimler ise Mustafa Çulcu, Selçuk Dereli ve Metin Tokat ön plana çıkıyor. Yine eski yönetimden Hukuk işlerinden Sorumlu üye Avukat Yunus Egemenoğlu, Aydınların'ın listesine alacağı kesin isimlerden. Amatörlerden sorumlu üye olarak görev yapan Konya Bölgesi'nden Mehmet Baykan'ın göreve devam edeceğine kesin gözle bakılıyor.

KAL BASKISI OLANLARDAN

Milli Takımlardan Sorumlu üye olarak görev yapan Levent Kızıl, yeni yönetimde olmayacağını açıklamasına rağmen, göreve devam etmesi için kulüplerden baskı yapılıyor. Son sözü Kızıl söyleyecek. Ancak konumu devam etmesinden yana değil.

BELİRSİZLER

Daha önce eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tavsiyesi ile Özgener yönetimine giren Mali işlerden Sorumlu Üye Tuncay Karartı'nın durumu net değil. Değişebilecek üye gözüyle bakılıyor. İkinci Başkan Vekili olarak Özgener'le çalışan Servet Yardımcı da devam etmeyecek. Tesislerden Sorumlu Üye Arif Koşar, üye Turan Meçikoğlu ile U-21 Milli Takımından Sorumlu Üye Hakan Kanık'ın durumu da belirsizliğini koruyor.

TrabzonSPOR KESİN DEĞİŞTİRİYOR

Görev döneminde mevcut Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'le sorun yaşayan Tesislerden Sorumlu ikinci Üye Süleyman Atal'ın da değişmesine kesin gözle bakılıyor. Ancak Şener, kesin ismi belirlemiş değil. Trabzonspor camiasının ağır toplarından birinin isimini Federasyona bildirecek. Şener zamanında istifa eden Hayrettin Hacısalihoğlu ismi ise ağır basıyor.

BEŞİKTAŞ SERBEST BIRAKTI

Başkan Yıldırım Demirören'in hamlesiyle yeni TFF Başkanı olmasına kesin gözle bakılan Mehmet Ali Aydınlar'a, Beşiktaş'ın kontenjanından bir isim teklif edilmeyecek. Bu konuda öne çıkan isimlerden Fahrettin Curoğlu ve Murat Aksu "Görev almayacağım" dediler. Hüsnü Güreli ise sessizliğini koruyor. Hasan Arat ismine Demirören yanaşmıyor. Galatasaray ise zaten içerde bulunan kongre üyesi Göksel Gümüşdağ olduğu için bir başka ismi öne sürmeyecek.

Özetle Başkan dahil yönetime girecek 8 isim belli. Altısı için ise kulis faaliyetleri sürüyor.

KURULLAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Diğer taraftan değişmesine kesin gözler bakılan MHK, Tahkim, Temsilciler Kurulu, UÇK ve AFDK için Mehmet Ali Aydınlar'ın nabız yoklamaya başladığı öğrenildi. PFDK Başkanı Reşat Bostan'ın ise yeni yönetimde de göreve kalması bekleniyor.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Futbol Federasyonu'nda 29 Haziran'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement