Gebze'de Olimpik Coşku - Son Dakika
Spor

Gebze'de Olimpik Coşku

Gebze\'de Olimpik Coşku

İstanbul'a Gebze'den olimpik destek

11.06.2012 10:44

Gebze'den dünyaya olimpik sesleniş

Türkiye'nin 2020 yılında olimpiyatlarına ev sahipliği yapabilmesi için 7 ilde ve aynı zamanda Gebze'de düzenlenen Olimpik Gün yürüyüşüne binlerce Gebzeli sporsever katıldı. Yürüyüşün ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Ülkemiz ve Gebze'miz için önemli olan olimpik duyarlılığı, buradan bu meydandan tüm dünyaya duyuracağımıza inanıyorum" dedi.

PROTOKOL TAM KADRO

Türkiye'de 7 ilde aynı anda gerçekleştirilen ve Gebze'de coşkulu bir kalabalıkla yapılan Olimpik Gün yürüyüşü, 7'den 70'e Gebzelileri Kent Meydanı'nda buluşturdu. Gebze Belediyesi katkılarıyla, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi girişimiyle düzenlenen Olimpik Gün Yürüyüşü'ne ilçe protokolünden de geniş katılım oldu. 2020 yılında yapılacak olan olimpiyatların İstanbul'da yapılması amacıyla 7 ilde ve Gebze'de gerçekleştirilen Olimpik Yürüyüşe AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyesi Levent Karataş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mücahit Sak, belediye başkan yardımcıları, Gebze Kent Konseyi yöneticilerin yanı sıra çok sayıda genç sporcu ve öğrenciler katıldı.

GEBZE ESKİ GEBZE DEĞİL

Yürüyüş için Gebze Kent Meydanı'nda bir araya gelen spora gönül veren Gebzelilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, değişim ve gelişimin hızla sürdüğü, marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gebze'de farklı bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Olimpiyatlar için adaylığını açıklayan İstanbul'un 2020'de ev sahipliği yapacağına inandıklarını dile getiren Başkan Köşker, "Gebze, kronik sorunlarla adından söz ettiren eski Gebze değil artık. Gebze'de artık güzellikleri siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. Gebze'mize yakışan çağdaş bir kent meydanını sizlerin hizmetine sunduk ve bugün burada farklı ve bir o kadar da önemli etkinliğe sizlerle birlikte imza atıyoruz. Ülkemiz ve Gebze'miz için önemli olan olimpik duyarlılığı, buradan bu meydandan tüm dünyaya duyuracağımıza inanıyorum" dedi.

YÜRÜYÜŞ KAYNAŞTIRACAK

Başkan Köşker'in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, "Olimpik coşkuyu Gebze'mize yaşatan, başta belediye başkanımız sayın Adnan Köşker ve ekibini kutlarım. İnsan bedeni ve ruhunu sağlıklı kılacağını bildiğimiz bu olimpik yürüyüş aynı zamanda siz değerli Gebzeli kardeşlerimizin kaynaşmasına da vesile olacak. Olimpik yürüyüşümüz Gebze'mize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Karabulut'un ardından Gebzelilere hitaben selamlama konuşması yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, "Gebze'mize yakışan böylesine modern bir meydanda bu güzelliği sizlerle yaşamak çok güzel.

OKUR'DAN KÖŞKER'E KUTLAMA

Ülkemizin 2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapabilmesinde önemli olan olimpik yürüyüşümüzün Gebze'mizde de yapılmasında emek sahibi olan belediye başkanımız ve ekibini tebrik ederim" dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte yürüyüşün startını verdi. Gebze Kent Meydanı'ndan başlayan Olimpik Gün yürüyüşe katılan binlerce Gebzeli sporsever, Hürriyet Caddesi üzerinden Anibal Kavşağı, Total Kavşağı ve Bağdat Caddesi güzergahında olimpik coşkuyu tüm Gebze'ye duyurdu ve yaşattı. Gebze Kent Meydanı'nda sona eren Olimpik Gün yürüyüşüne katılan Gebzeliler, alana kurulan platformda sahne alan müzisyenlerin çaldığı horona havasına eşlik ederek gönüllerince eğlendi, yorgunluk attı. Gençlerin horonlarına ve halaylarına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Gebze'de Olimpik Coşku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement