İzvak, Taraftar Koordinasyon Merkezi Kuruyor - Son Dakika
Spor

İzvak, Taraftar Koordinasyon Merkezi Kuruyor

İzvak, Taraftar Koordinasyon Merkezi Kuruyor

kurmaya hazırlanıyor.

07.07.2012 12:31

Tuğrul Yemişçi başkanlığında İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK),

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin desteğiyle İzmir'de Taraftar Koordinasyon Merkezi

kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Gücü Spor Vakfı, örnek altyapı projesinin ardından taraftar projesinin temellerini atmak için Avrupa Taraftar Birliği üyesi olan ve halen Almanya'da görevini sürdüren Seyhan Hasırcı ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun da onayını alarak ilk adımı attı. Tuğrul Yemişçi başkanlığındaki komisyon, Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Spordan Sorumlu Emniyet Amiri Ethem Yeğin, Ahmet Talimciler, TFF yetkilileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 2. Başkanı Suavi Yardımoğlu, özel güvenlik yetkilileri tarafından oluştu. Bucaspor, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka kulüplerinin yönetici ile taraftar yöneticilerinin de katıldığı toplantının ilk etabında stat ve stat dışında yaşanan sorunları gündeme getirildi.

KAZANAN İZMİR VE TÜRK FUTBOLU OLACAK

Tuğrul Yemişçi, futbolun en vazgeçilmez unsurunun taraftarlar olduğunu vurgulayarak,

"Hangi takım olursa olsun statlarda şiddete maruz kalanlar yine taraftarlar. İstenildiği kadar kanun çıkaralım, bu iş yasaklarla olmaz, derinlere inmemiz lazım. Herkesin daha iyi şartlarda maç izleme hakkı var. Taraftarı sadece parası alınacak kişi olarak görmek de yanlış. Yapacağımız projeyle öncelikle Türkiye'de ilk kez Taraftar Koordinasyon Merkezi'nin İzmir'de kurulmasını sağlayacağız. Yapacağımız organizasyonlar, kulüplerimizin ve taraftar derneklerinin katkılarıyla statlardaki kötü söylemlerin, kulüplerin ceza aldığı olayların önüne geçeceğiz. Bu konuda uzmanlardan destek alacağız. İZVAK olarak herkesimin yıllardır sırtını döndüğü, çok hassas bir projeye imza atıyoruz. Tarafların sağduyulu yaklaşımıyla tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hep beraber başarıya ulaştıracağız" dedi.

OKAN KIRMACI 'DAN DESTEK ÇAĞRISI

Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, İzmir'de alınan emniyet tedbirlerinin Türkiye'ye örnek olduğunu, ancak deplasmanda aynı güzellikte karşılanmadıklarını belirterek, "İZVAK'ın başlatmak istediği projeye çifte standarttı ortadan kaldırmak için destek olacağız. Kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sezon sonunda dağıtılan Fair-play ödülünün bir kısmının centilmen davranan taraftar derneklerine verilmesi konusunun gündeme getirilmesi gerek. Dernekler güçlü olacak ki, peşinden gelen binlerce taraftara karşı sorumluluk alabilsin. 365 gün yaşları 14 ile 25 olan eğitim seviyesi düşük insanları tribünde olumlu yönlendirmeye çalışıyoruz. Taraftar eğitimini okullara yaymak gerek" ifadesinde bulundu.

BUCASPOR İZMİR DERBİLERİNİ KENDİ STADINDA OYNAMALI

Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ise, toplumun her alanında yaşanan şiddetin, doğal olarak statlara da yansıdığına dikkat çekerek, "Sorunun, başta ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve eğitimsel yönleri var. Bu sorunlara el atmak devletin görevi ve biz her türlü desteğe hazırız. Yeni yasayla bu sezon 180 taraftar ile ilgili işlem yapmışız. Ayrıca bu sezon yasaklanan taraftarın maçtan bir saat önce ve bitişten bir saat sonraya kadar en yakın polis merkezinde olması gibi bir uygulama da başlayacak. Yasaklarla bu işin tamamın önüne geçemeyeceğimizi biliyoruz. Öyleyse Avrupa futbolunda söz sahibi olan ülkelerin uyguladığı gibi projeleri hayata geçirmek gerektiğine biz de inanıyoruz. İZVAK'a böyle bir konuda öncü olduğu için teşekkür ediyoruz. Biz de gereken her türlü desteği vereceğiz" dedi. Akgün, Bucaspor'un neden İzmir derbilerini kendi stadında oynayamadığıyla ilgili olarak da, "İl Güvenlik Kurulu bu konuda güvenlik zafiyeti gördüğü için olumsuz karar vermişti. Ancak Bucaspor, bu sezon öncesi yapılacak toplantıya resmi başvuruda bulunsun. Değerlendirmeye alır, ona göre bir karar veririz. Biz de Bucaspor'un maçlarını Buca Arena'da oynamaması nedeniyle maddi kaybının olduğunun farkındayız" ifadesini kullandı.

"İŞİMİZ UZUN, FAKAT BAŞARACAĞIZ"

Toplantıda hazırlanacak proje ile ilgili bilgiler aktaran Seyhan Hasırcı ise, Türkiye Futbol Federasyonu'na sunulacak dosyaya son noktanın masa etrafında bulunanlarca konulacağını belirterek, "Bizler şablon bir uygulama yapmayacağız. Kendi kültürel yapımıza uygun, tüm taraftarların sorunlarına çare olacak bir projeyi hayata geçireceğiz. O nedenle herkesimi bu toplantıda bir araya getirdik ve çözüm önerilerini aldık. İşimiz zor, yolumuz uzun, ancak çok çalışarak, her an iletişimde olarak, pozitif yaklaşım gösteren taraftar profilini yakalayacağımıza inanıyorum. Bunun için okullarda da uygulayacağımız, öğrencilere Fair-play'i anlatacağımız organizasyonlarımız olacak. İZVAK doğru ve cesur bir adım attı, gerisini de hep birlikte biz getireceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan TFF, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile yöneticiler de İZVAK'ın Taraftar Projesi'ne tüm imkanlarıyla katkıda bulunacaklarını belirtirken, toplantıya katılanlar arasından kurulan komisyonun önümüzdeki günlerde projeye son şeklini vereceği açıklandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzvak, Taraftar Koordinasyon Merkezi Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement