"Panik Yok, Destek Var" - Son Dakika
Spor

"Panik Yok, Destek Var"

"Panik Yok, Destek Var"

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, üst üste alınan 4 yenilgiden sonra salı günü Kandilli'deki villasında teknik direktör Schuster'i ağırlamıştı.

28.10.2010 10:08

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, üst üste alınan 4 yenilgiden sonra salı günü Kandilli'deki villasında teknik direktör Schuster'i ağırlamıştı. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu'nun da katıldığı toplantıda kötü gidişatın nedenleri masaya yatırıldı. SABAH, dün manşetten duyurduğu bu dörtlü zirvenin perde arkasında kalanları gün ışığına çıkarmaya devam ediyor. İşte dev zirvede konuşulanlar ve çıkan kararlar:

1- 10 GÜNDE SORUNU AŞARIZ

Başkan Yıldırım Demirören'in, "Bir durum tespiti yapmak için toplandık. Varsa sıkıntıları belirleyelim, sorunları çözelim" yaklaşımı sonrası teknik direktör Schuster, sakatlıkların planlarını bozduğunu belirterek, "Bir hafta 10 gün sonra bu problemi aşarız. O zaman sezon başındaki takımı sahada görürsünüz. Paniğe gerek yok" dedi. Yöneticiler de Alman çalıştırıcıya tam destek kararı aldı.

2- SAKATLIKLAR BEL BÜKTÜ

Bu olumsuz tablonun ana kaynağının sakatlıklar olduğu konusunda fikir birliği sağlandı. Özellikle Quaresma, Guti, Ekrem, Aurelio, Sivok, Holosko ve Ferrari'nin sakatlıklarının takımın kimyasını bozduğu konuşuldu.

3- SAĞLIK EKİBİNİ SORGULADI

2.5 saatlik toplantının en uzun bölümü, sağlık heyeti ile ilgiliydi. Yöneticilerin, "Bu kadar adale sakatlığı normal değil. Yanlış kondisyon yüklemesi mi yapılıyor?" şeklindeki sorusu üzerine kondisyoneri Carlos Cascallana'ya sahip çıkan Schuster'in, "Yoğun maç trafiği özellikle ileri yaştaki futbolcuları zorladı. Ancak dikkat edilmesi gereken konu sakatlık tespiti ve tedavi süresindeki sorun" dediği kaydedildi. Özellikle Quaresma'nın Türkiye'deki MR sonuçlarıyla Portekiz'deki sonuçların farklı olması, Portekiz'de adalede 1 değil 2 yırtık tespit edilmesi kafaları karıştırdı. Hemen Quaresma aranarak İstanbul'a çağrıldı. "Perşembe (bugün) akşamı İstanbul'dayım" diyen Q7'nin dönüşü sonrası ayrıntılı bir MR daha çekilecek ve belgeler kıyaslanacak.

4- SAĞLIK EKİBİ GÜÇLENİYOR

Toplantıda sağlık ekibinin yetersiz kaldığı konuşuldu. Basın Sözcüsü ve Sağlık Komitesi Başkanı Profesör Mete Düren'den yeni bir sağlık ekibi kurması istendi. Mevcut ekibin bir kısmının değiştirilmesi kararlaştırıldı. Doç. Dr. Bülent Bayraktar ve amatör şubelere bakan eski takım doktoru Dr. Ayhan Optur gibi isimler gündemde.

5- TAYFUR TRİBÜNDE KALSIN

Demirören'in, teknik direktör Schuster'e yardımcısı Tayfur Havutçu'yu da sorduğu öğrenildi. Alman çalıştırıcının, "Tayfur bana tribünden daha faydalı. Devre arasında soyunma odasına geliyor. Verdiği bilgiler yüzde 80 doğru çıkıyor" yanıtını verdiği belirtildi.

6- HAKAN'A DESTEK VERMEK İSTEDİM

Schuster'e "Birinci kalecim Hakan" şeklindeki sözleri de soruldu. 51 yaşındaki teknik adam bu çıkışı yapma nedeni hakkında şunları söyledi: "Hakan'a moral ve destek vermek istedim. Benim için üç kalecinin de birbirinden farkı yok"

7- NİHAT'A ÖZEL DESTEK

Zirvede performansı beklenenin altında kalan Nihat'ın durumu da masaya yatırıldı. Schuster, "Nihat'la diyalog halindeyim. Bir sorun yok. İstediği yerde oynuyor. Performans düşüklüğünü onun değerlendirmesi gerekir" derken, Adalı ve Zülfikaroğlu tecrübeli futbolcuyla sık sık görüşerek destek verme kararı aldı.

8- SİVOK'UN YERİNE STOPER

Defans üzerine de kısa bir değerlendirme yapılan Kandilli zirvesinde Alman teknik adam Schuster, "Defanstan istediğim verimi alamıyorum. Sivok'un dönüşü gecikebilir. Tecrübeli bir stopere ihtiyacımız olabilir. Ayrıca uzun boylu bir santrfora da ihtiyaç var" dediği öğrenildi.

9- ÜMRANİYE ÇIKARMASI

Futbol komitesi üyelerinin, Ümraniye Tesisleri'ne uğrama sürelerini artırması kararı da alındı. Ayrıca kaptanlar ve takımla sürekli konuşularak moral motivasyon sağlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Panik Yok, Destek Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement