Sason'da "Kızlar Futbol Turnuvası" - Son Dakika
Spor

Sason'da "Kızlar Futbol Turnuvası"

Sason\'da "Kızlar Futbol Turnuvası"

Batman'ın Sason ilçesinde 12 takımın yer aldığı "Kızlar Futbol Turnuvası" düzenlendi Kaymakam Arık: "Yıllar önce terörle anılan bu bölgede şu an kızların katıldığı bir futbol turnuvasının yapılması, kızların şampiyon olması, aslında hayaldi"

05.06.2014 17:41

Sason Kaymakamlığı'nın sponsorluğunda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce "Kızlar Futbol Turnuvası" düzenlendi.

İlçede, kızlardan oluşan 12 takımın mücadele ettiği turnuvanın final maçında Şehitler ve Karşıyaka ortaokulu takımları karşılaştı.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz sona erdi. Penaltılarda, Şehitler Ortaokulu, rakibini 4-3 yenerek, turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvada dereceye giren takımlara, kupa ve madalyaları Kaymakam Cihat Arık, Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Cengiz ve İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu tarafından verildi.

Kaymakam Arık, yaptığı açıklamada, ilçede ilk defa böylesi bir turnuva düzenlendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Yıllar önce terörle anılan bu bölgede, kızlarla ilgili bir futbol turnuvasının yapılması, kızların şampiyon olması, aslında hayaldi. Bunu, huzur ortamının gelmesiyle sosyal ortamın ne kadar geliştiğini, ilçede insanların bir araya gelerek neleri başarabileceğinin göstergesi olarak görüyoruz."

Öğrencileri turnuvaya hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Serpil Yaman da kızların turnuvaya çok iyi hazırlandığını söyledi.

Turnuvaya katılan kız öğrenciler de böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sason'da 'Kızlar Futbol Turnuvası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement