Suat Kılıç: Gözüm Arkada Kalmıyor - Son Dakika
Spor

Suat Kılıç: Gözüm Arkada Kalmıyor

Suat Kılıç: Gözüm Arkada Kalmıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığına atanan Akif Çağatay Kılıç, görevi Suat Kılıç'tan devraldı.

26.12.2013 20:46  Güncelleme: 18:22

Bakanlık binasındaki törende konuşan Suat Kılıç, "Dün gece itibarıyla bu göreve, yine benim gibi Samsun milletvekili olan Akif Çağatay Kılıç kardeşim atanmış bulunmaktadır." dedi.

Milletvekili seçildiği 3 Kasım 2002'den itibaren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk milletine hizmet etme yolculuğuna çıktığını ifade eden Kılıç, bakanlığın yanı sıra o günden bu yana gerek partide gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisinde aldığı görevleri hatırlattı.

Kurucu bakan olarak 6 Temmuz 2011'den itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığını yürüttüğünü belirten Kılıç, "Sayın Başbakanımızın o günkü takdirine ne kadar saygı duyuyorsam dünkü takdirine de aynı biçimde saygı duyuyorum." ifadesini kullandı.

Kılıç, bakanlığı süresince üniversite gençliğiyle her zaman iç içe bulunduğunu ve onların "Suat Ağabeyi" olduğunu ifade ederek gençlere yönelik yürüttükleri projeleri anlattı. Gençlere, her defasında "Mahkeme kadıya mülk değildir" sözünü hatırlattığını dile getiren Kılıç, "Arkadaşlarımızla devrim niteliğinde eserlere imza attığımız Gençlik ve Spor Bakanlığı da şahsıma mülk değil. Her milli emanet gibi şeref ve onurla taşımak, sonra yine şeref ve onurla bu görevi arkadan gelenlere emanet etmek lazımdır. Ben bu vazife şuuru içinde bu görevi Çağatay Kılıç kardeşime devredeceğim" diye konuştu.

Bundan sonra da gençlerin "Suat ağabeyi" olmaya devam edeceğini anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oturduğum binanın kapısındaki güvenlik görevlisi dahil olmak üzere bana artık 'Sayın Bakanım' değil, 'Suat ağabey' olarak hitap etmenizi isterim. Ömrümün tüm vaktini, bu ülkenin gençlerine vakfetmiştim. 41 yaşındayım, ömrümün bundan sonraki günlerini de bu ülkenin gençlerine vakfediyorum.

Rabbim bugüne kadar olduğu gibi Türk milletinin geleceğine hizmet etme imkanını, ama siyasetin içinde ama dışında izin verirse Rabbim'e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonsuz hamdüsenalar edeceğim. Ben ki Samsun'un 19 Mayıs ilçesinin Yeşilköy'ünde dünyaya gelmiş bir kardeşinizim."

HELALLİK İSTEDİ

"Yeterince gencimizin elinden tutulmasına vesile olamadıysam bir gencimizin terör örgütüne katılmasına, madde bağımlısı olmasına engel olamadıysam o gençlerimizden de anne babalarından da bana haklarını helal etmelerini istiyorum" diyerek helallik isteyen Kılıç, bakanlık görevini, "Hayatımın bundan sonraki her anında ve her karesinde elinden tutamadığım, sesi olamadığım, nefesini paylaşımı olamadığım genç kardeşlerimin geleceği için çalışmaya adıyorum. On bir senedir hizmet ettiği Samsunlulardan da bu kardeşlerine haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Allah, tüm Türk milletinin ve Türkiye'nin arkasında dursun diyorum ve çok değerli kardeşime bu emaneti tevdi ediyorum." diyerek Akif Çağatay Kılıç'a teslim etti

-Yeni bakan Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması-

Bakanlık görevini devralan Akif Çağatay Kılıç da "Sayın başbakanımızın bize layık gördüğü görevin aslında ne kadar büyük ve zor olduğunu bize hatırlattı. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

2002 yılından bu yana AK Parti hükümetlerinde devlet bakanı göreviyle spora hizmet etmiş bakanlara, hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Zor bir görevi devraldığımın farkındayım. Şu anda bizimle burada olan bütün çalışma arkadaşlarımdan şunu rica ediyorum: Suat Kılıç ağabeyimize nasıl destek olduysanız lütfen bana da destek olun. Bizler burada makam için, koltuk için bulunmuyoruz, bizler burada milletimize, devletimize hizmet için bu sevdayla buradayız. Bizler burada hizmetkarız. Allah güç verir ise, sizlerin dualarıyla ve desteğiyle ülkemizin gençliğini, geleceğini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için gece gündüz bu kardeşiniz çalışacak.

Allah, hepimizin yardımcısı olsun, mahcup etmesin. İnşaallah, günü geldiğind,e nasıl dün geceki talimatla bu görevi devraldıysak gün gelecek bu görevi yine devredeceğiz. Allah, bana da Sayın Bakanım gibi onur ve şerefle bu makamı devretmeyi nasip etsin. Yine ümit ediyorum ki, AK Partili bir milletvekiline bu bakanlığı aynı şekilde devretmeyi nasip etsin. Hepimiz için bu görev hayırlı olsun. Samsun gurur duyabilir. Bakanlığı bir Samsun milletvekilinden diğer bir Samsun milletvekiline devretme gücünü ve bu olasılığı yerine getiren yine Samsun halkı olmuştur. Allah, mahcup etmesin."

Konuşmaların ardından Suat Kılıç ve Akif Çağatay Kılıç, birbirlerine çiçek takdim etti. Suat Kılıç, çiçek verirken, "Çiçek gibi bakanlığı çiçeklerle teslim ediyoruz. İnşaallah, çiçek gibi bir kardeşimiz aynı şekilde hizmetlerine devam edecek. Bu çatı altında en tepeden tırnağına kadar emek ve pay sahibi bütün kardeşlerim bu başarı hikayesinin mimarlarıdır. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Suat Kılıç: Gözüm Arkada Kalmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement