Tki Tavşanlı Linyitspor'a Modern Stat - Son Dakika
Spor

Tki Tavşanlı Linyitspor'a Modern Stat

Tki Tavşanlı Linyitspor\'a Modern Stat

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Ada Stadı'nın 2014-2015 sezonunda kullanıma hazır olacağını söyledi.
Kavuncu yaptığı açıklamada, 5 bin 200 seyirci kapasiteli stadın 7 milyon TL'ye mal olacağını belirterek, "Tavşanlı Ada"...

28.11.2013 17:14

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Ada Stadı'nın 2014-2015 sezonunda kullanıma hazır olacağını söyledi.

Kavuncu yaptığı açıklamada, 5 bin 200 seyirci kapasiteli stadın 7 milyon TL'ye mal olacağını belirterek, "Tavşanlı Ada Stadı onlarca yıllık geçmişinden bugüne kadar halkımızın sevincini, heyecanını yerine göre üzüntüsünü paylaşmış, spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapmanın yanı sıra bayramlarımızı, şenliklerimizi, etkinliklerimizi yaptığımız adeta şehrimizin bir bahçesi haline gelmiş bir spor alanıdır. Kütahya ve Tavşanlı'nın tanıtımındaki en büyük değerlerden birisi olan TKİ Tavşanlı Linyitspor bu statta nice başarılara imza atmış, Türkiye'nin ilk 36 takımı arasında yer alarak bizlerin de haklı gururu olmuştur. Senelerce bizlere hizmet vermiş olan stadımız, günümüzün gelişen ve çeşitlenen ihtiyaç ve standartların yanı sıra oldukça yıpranmış durumdaydı" dedi.

TKİ Tavşanlı Linyit Spor'un, karşılaşmalarını Kütahya Dumlupınar Stadyumu'nda oynamakta olduğunu hatırlatan Kavuncu, "Konuyu o günlerde sayın Bakanımıza ilettik ve onaylarıyla tribünlerin yıkılarak yeniden inşa edilmesinin sözünü aldık. 10 Mayıs tarihinde yaptığımız açıklamada, bu sene içinde ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz dedik. Yapılan girişimler ve çalışmalar sonucunda önce stadımızın yıkılması işi ihale edildi, daha sonra yeniden inşa edilmesiyle ilgili ihale gerçekleştirildi. 21 Ekim tarihinde yapılan ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Stadımızın yeniden inşa edilmesi için sözümüz üzerine ilk kazma vurulmuş oldu" şeklinde konuştu.

"KAPASİTESİ 5 BİN 200 KİŞİ"

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını ifade ederek, "Yapılan sözleşme gereği 2 bin kişilik protokol tribünü ve bin 600 kişilik kale arkası tribünü inşa edilecek. Ada Stadı mevcut 1600 kişilik kale arkası tribünle birlikte toplamda 5 bin 200 seyirci kapasitesine ulaşmış olacak. İnşaa edilecek tribünlerimizin altında birçok spor branşının yapılabileceği çalışma alanları da bulunacak. Gece maçları oynanabilmesi için stadımıza aydınlatma sistemi de kurulacak ve stadımızın zemini direnaj sistemiyle yeniden düzenlenecek. Tüm bu yatırımlar 7 milyon Türk lirasına mal olacaktır. Yüklenici firma işi 200 gün içinde tamamlayıp teslim etmeyi taahhüt etmiştir. Buna göre 2014-2015 sezonunda stadımızın kullanıma hazır hale gelmesini hedefledik. Tamamlandığında, çevresinde devam eden ADA Mesiresi düzenleme çalışmaları ile birlikte güzel butik bir stat olacağına eminim" diye konuştu.

"HERKESİ TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR'A DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Ada Stadı'nın TKİ Tavşanlı Linyitspor ile taçlandığını vurgulayan Kavuncu, "Kütahya Merkezimizde ve diğer ilçelerimizde futbol takımları, her takıma gönül veren ve destekleyen taraftarları bulunmaktadır. Ancak TKİ Tavşanlı Linyitspor tüm Kütahya'nın PTT 1. Lig'deki temsilcisidir. Bu sayede kentimize önemli futbol takımları ve taraftarları gelmekte, önemli müsabakalar yapılmaktadır. Bu düşünce ile başta Tavşanlılı hemşehrilerimiz olmak üzere Kütahya'lıyım diyen herkesi kadın-erkek, yaşlı-genç, çoluk-çocuk ayırt etmeden tüm spor severlerimizi Ulusal Liglerde Linyitspor'a destek olmaya davet ediyorum. Mavi-lacivert bayraklar ile kırmızı-siyah bayraklar birlikte dalgalansın; kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz ile örnek olalım. Gelin tribünleri hep birlikte bayram yerine çevirelim. Futbol takımları için en önemlisinin on ikinci oyuncu olan tribün desteğinin olduğu açıktır" dedi.

Kavuncu son olarak ise, hükümetin bu stadın yapılmasında büyük katkıları olduğunu belirterek, "Spor alanında sağladığı imkanlar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, talimatlarıyla stadın bu sene yatırım programına alınmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a, emeği geçen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve bürokratlarımıza, bu stadın yapılmasında en önemli gerekçe olan ve PTT 1. Lig seyrini bize hediye etmiş olan Linyitspor'umuza, konuyu gündemde tutarak bizlere destek vermiş ve sabır göstermiş olan taraftarlarımıza ve sporseverlere teşekkürü bir borç biliyorum" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tki Tavşanlı Linyitspor'a Modern Stat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement