Uruguay - Portekiz! İşte İlk 11'ler... - Son Dakika
Spor

Uruguay - Portekiz! İşte İlk 11'ler...

Uruguay - Portekiz! İşte İlk 11\'ler...

Uruguay ile Portekiz 46 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelecek. Dünya Kupası son 16 turu ikinci maçında Uruguay Portekiz'le Soçi'de kozlarını paylaşacak. Bu maç öncesinde Dünya Kupası'nda hiç gol yemeyen Fernando Muslera'nın Uruguay'ın kalesinde nasıl bir performas sergileyeceği merak konusu! Öte yandan Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nda attığı dört golle takımının en skorer ismi konumunda! Peki Uruguay Portekiz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

30.06.2018 20:20

Uruguay Portekiz maçı için artık kısa bir süre kaldı. Dünya Kupası A grubunda Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'ın yer aldığı gruptan 3 maçta 9 puan toplayarak çıkan Uruguay, B grubunda İspanya, Fas ve İran'ın yer aldığı grubu ikinci sırada tamamlayan  Portekiz'i konuk edecek. Bu maç öncesinde Uruguay kalesini koruyan, Türk futbolseverlerinde yakından tanıdığı Fernando Muslera hiç gol yemedi. Rakip Portekiz'de ise yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo ilk maçında İspanya karşısında attığı üç golle takımına bir puanı kazandıran isim olmuştu. Cristiano Ronaldo'nun şu ana kadar turnuvada 4 golü bulunuyor. Peki Uruguay Portekiz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
URUGUAY - PORTEKİZ

Stat: Fisht (Rusya)

Hakemler: Cesar Ramos Palazuelos, Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (Meksika)

Uruguay: Muslera, Caceres, Godin, Gimenez, Laxalt, Nandez, Torreira, Bentancur, Vecino, Suarez, Cavani

Teknik Direktör: Oscar Tabarez

Portekiz: Rui Patricio, Guerreiro, Pepe, Fonte, Ricardo, William Carvalho, Adrien, Joao Mario, Bernardo Silva, Ronaldo, Guedes

Teknik Direktör: Fernando Santos

URUGUAY PORTEKİZ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?
Soçi'deki Fisht Stadı'nda oynanacak Uruguay-Portekiz karşılaşması saat  21.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.
Uruguay ile Portekiz 46 yıl sonra karşı karşıya
2018 FIFA  Dünya Kupası son 16 turunda karşılaşacak iki ekip, 1972 yılından sonra  birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında geride kalan iki maçtan birini Portekiz kazandı, diğeri berabere bitti
2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu  maçında yarın karşı karşıya gelecek Uruguay ile Portekiz, 46 yıl sonra  birbirlerine rakip olacak. İki takım son olarak 1972'de karşılaşmıştı. Soçi'deki Fisht Stadı'nda oynanacak Uruguay-Portekiz karşılaşması saat  21.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.
Aralarındaki maçlar
İki ekip bugüne kadar yalnızca 2 kez karşı karşıya geldi.
Uruguay ile Portekiz tarihlerinde ilk kez 26 Haziran 1966'da  Portekiz'in başkenti Lizbon'da karşılaştı. Hazırlık maçını ev sahibi ekip 3-0  galip tamamladı. Taraflar son olarak 2 Temmuz 1972'de Brezilya'da kozlarını paylaştı.  Brezilya Kurtuluş Kupası'ndaki maç 1-1 sona erdi.
Uruguay 55. maçına çıkacak
Dünya Kupası tarihinin en tecrübeli milli takımlarından olan Uruguay,  13. kez finallerde mücadele ediyor.
Ev sahibi olduğu 1930 ve Brezilya'da düzenlenen 1950'de iki kez kupayı  kazanan Uruguay, toplam 54 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 23'ünde sahadan  galibiyetle ayrılan Uruguay, 12 kez berabere kaldı, 19 kez de sahadan yenik  ayrıldı. Güney Amerika ekibi, 85 gol atıp, kalesinde 71 gol gördü.
Portekiz'in 30. sınavı
Son 5'i üst üste olmak üzere toplamda 7. kez Dünya Kupası'na katılan  Portekiz, şampiyonada bugüne kadar 29 maça çıktı. Bu maçlarda 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi alan Avrupa  temsilcisi, 48 gol atarken, kalesinde ise 33 gole engel olamadı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Uruguay - Portekiz! İşte İlk 11'ler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement